Hollandalı gurbetçinin karıştığı kazada ölü sayısı 3’e çıktı Hollandalı gurbetçinin karıştığı kazada ölü sayısı 3’e çıktı

Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), salı öğleden sonra yeni plaka kombinasyonunu tanıttı ve ilk plakayı verdi. Yeni plakalar üç harf, iki rakam ve bir harften oluşacak. Bu seri yaklaşık sekiz yıl kullanımda olacak.

İlk plaka olan GBB-01-B, Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij'ye verildi. RDW, bu plakayı elektrikli bir Volvo EX30 aracıyla birlikte gönüllüler organizasyonuna sundu. Böylece yeni seriden ilk plaka hemen kullanıma girdi.

Plakalarda harflerin rastgele kelimeler oluşturmaması için RDW, sesli harfler kullanmıyor. 'C' ve 'Q' harfleri 0'a çok benzediği için kullanılmıyor, 'D' ve 'F' harfleri ise motosikletler ve mopedler için ayrılmış durumda.

Ayrıca, GVD, KKK, KVT, NSB, PKK, PSV, TBS, SS, SD, PVV, SGP, VVD, FVD ve BBB gibi belirli harf kombinasyonlarının plakalarda kullanımı yasak.

İlk plaka 1 numaraydı
Hollanda 1898 yılında, Fransa ve Almanya'dan sonra tescil plakası uygulamaya karar veren dünyadaki üçüncü ülke oldu. İlk plaka "1" numaraydı. Sadece birkaç yıl sonra illere göre plaka sistemi getirildi.

Hollanda’da 1951 yılından bu yana harf ve rakam kombinasyonu sistemine geçti. O tarihten bu yana toplam 11 harf ve rakam kombinasyonu yapıldı.

İlk plaka kombinasyonu 1951'de iki harf, dört rakam (ND-00-01) şeklinde verilmişti. Bu kombinasyon 16 yıl boyunca kullanıldı. Bir harf, üç rakam ve iki harften oluşan (G-001-BB) sonuncu kombinasyon ise Ağustos 2019'dan itibaren kullanılmaya başlandı.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: RDW

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş