Hollanda’da binlerce sahte ödenek başvurusu yapan adam gözaltına alındı Hollanda’da binlerce sahte ödenek başvurusu yapan adam gözaltına alındı

Hollanda'daki konut sıkıntısına son vermek için 2030'a kadar 980 bin konut yapılmasına karar verildi. Ancak geçici hükümetin Konut Bakanı Hugo de Jonge bu sayının sorunları çözmede yeterli olmayacağını, 2030 yılından sonra da 1 milyon konutun daha yapılması gerektiği uyarısında bulundu.

De Jonge gelecekte “büyük ölçekli yeni inşaatların” yapılması gereken altı bölgeye işaret etti. Bakana göre Randstad bölgesi sınıra ulaşmış durumda. Bu nedenle Brabant bölgesinde Breda, Tilburg, Den Bosch hattının yoğunlaştırılması, Apeldoorn-Deventer-Zutphen üçgeninde daha fazla inşaat yapılması, Twente bölgesi, Limburg'da şehirlerarası istasyonların yakınında, Emmen'e uzanan Groningen-Assen bölgesi ve son olarak, Friesland şehirlerinin daha fazla kentleşmesi gerekiyor.

Tam olarak ne kadar ilave konuta ihtiyaç duyulduğunu şimdiden söylemek zor. Bu sayı daha çok önümüzdeki yıllarda yaşanabilecek göçe bağlı. Ancak De Jonge, ne olursa olsun 2030'dan sonra önemli ölçüde inşaat yapılması gerekeceğini belirtti ancak Hollanda’nın bu noktada çok hızlı büyümesini önlemek için de siyasetçilerin şimdiden plan yapması gerektiğini sözlerine ekledi. 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş