Dyab Abou Jahjah (52) ve Filistinlileri savunan "30 Mart Hareketi", Gazze'de İsrail ordusuyla birlikte savaşan beş Belçikalı hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukatı aracılığıyla yapılan suç duyurusunda, bu kişilerin savaş suçlarına ve insanlığa karşı suçlara katıldıkları iddia edildi.

Jahjah, dört erkek ve bir kadının Belçika ile kalıcı bağları olan vatandaşlar olduğunu ve  bu kişilerin Gazze'deki saldırılara katıldığını belgeleyen fotoğraf ve videolara sahip olduklarını söyledi. Jahjah, "Bunlardan biri, Gazze'de dumanı tüten yıkıntılar arasında poz veriyor. Bir başka fotoğrafta ise bir kamyonun içinde sıkışmış Filistinliler görülüyor" dedi. 

Bu kişilerin Netanyahu'nun soykırım rejiminin bir parçası olduğunu belirten Jahkah, mahkemede hesap vermeleri gerektiğini vurguladı.

Jahjah, şu anda 13 kişi hakkında dosya hazırladıklarını ve her şeyi titizlikle kontrol ettiklerini belirtti. "Bu isimler bir gün kamuoyuna açıklanacak, ancak önce mahkemeye soruşturma için zaman vereceğiz" dedi. 

Abou Jahjah ‘nın yaptığı suç duyurusunun, uluslararası hukuk ve insan hakları kapsamında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

IKEA, yangın riski nedeniyle Hollanda, Almanya ve Belçika’da powerbankleri geri çağırdı! IKEA, yangın riski nedeniyle Hollanda, Almanya ve Belçika’da powerbankleri geri çağırdı!

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş