Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü RIVM, Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI) ile yapılan görüşme sonrasında bir açıklama yayınladı.

RIVM tarafından yapılan açıklamada Çarşamba gününden itibaren tüm bölgelerde geçerli olmak üzere Ulusal Isı Eylem Planının (Hitteplan) devreye girdiği belirtildi.

En az hafta sonuna kadar tropikal sıcakların devam edeceği tahmininde bulunan enstitü uzmanları, Isı Eylem Planının büyük ihtimalle önümüzdeki hafta başında da devam edeceğini belirtiyor.

RIVM özellikle farklı hastalıkları sebebiyle hassas olan kişilerin ve 75 yaş üstü yaşlıların mümkün oldukça evde kalmalarını ve bol bol sıvı tüketmesi tavsiyesinde bulundu. 

Sağlığı iyi olsa bile herkesin bu aşırı sıcak geçecek günlerde ekstra dikkat etmesi gerektiğini belirten RIVM, genel olarak önümüzdeki hafta bol sıvı tüketilmesi, günün en sıcak saatlerinde çok fazla hareket gerektiren aktiviteler yapılmaması ve ayrıca evlerin perde, vantilatör veya klima yardımıyla serin tutulması önerisinde bulundu.

Temmuz ayı ortasında da üç gün süreyle yürürlüğe giren Ulusal Isı Eylem Planı, kurumları, profesyonelleri ve bakım merkezlerindeki personeli beklenen sıcaklık konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyor. Bu şekilde yaşlılar ve küçük çocuklar gibi hassas gruplara destek verilmeye çalışılıyor. 

Uzmanlar termometrelerin 30 -35 derece arasında seyredeceği tahmininde bulunurken, özellikle yorgunluk, baş ağrısı, konsantrasyon sorunları, dehidrasyon ve sıcak çarpması gibi aşırı sıcak nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunları yaşana bileceğini belirtiyor.

Foto: Folco Massi - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın