Hollanda’da 2006 yılından bu yana bir ilk yaşanıyor. Hükümet iş için yapılan seyahat harcamalarında kilometre başına vergiden muaf olarak ödenen Kilometre Ödeneğinin (kilometervergoeding) artırılmasına karar verdi.

Buna göre; 1 Ocak'tan itibaren işverenler vergiden muaf olarak personeline kilometre başına 19 sent yerine, 21 sent ödeyebilecek. 2024 yılında bu miktar 23 sente çıkacak.

Cuma günü açıklanan geçici bütçeye göre hükümet 2023 ve 2024'te vergiden muaf kilometre ödeneği için 200 milyon bütçe ayıracak. 

Hükümete yakın kaynaklara göre ayrılan bu bütçe 2023 ve 2024 yılları için kilometre başına 21 sent ve daha sonra 23 sente yükseltmek için yeterli bir miktar. Ancak kesin miktar Bütçe Günü'nde belirlenecek.

Koalisyon anlaşmasında, vergiden muaf kilometre ödeneğinin 2024'te kademeli olarak artacağına karar verilmişti. 

Özellikle Rusya – Ukrayna savaşı ile birlikte artan akaryakıt fiyatları hem işverenleri hem de Temsilciler meclisini tedirgin etti. Meclis’deki birçok parti belirtilen tarihin geri çekilmesi için ısrarcı davrandı.

Mevcut uygulamaya göre bir işveren çalışanına vergiden muaf bir şekilde kilometre başına 19 sent ödeme yapabiliyor. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın