Kırşehir’de doğup, çok küçük yaşta Hollanda’ya gelerek Steenwijk’da büyüyen ve şuana kadar yürüttüğü hem Belediye Encümenliği hem de Senatörlük görevlerinde “ilk Türk kökenli kişi” unvanını elinde tutan Hamit Karakuş, yeni bir ‘ilk’e daha imza atıyor. Noord Holland Emniyet Genel Müdürlüğü pozisyonuna atanan Karakuş, Eylül ayında resmi olarak göreve başlayacak.

Gelderland'daki Polis Okulu'ndan mezun olduktan sonra Rotterdam ve Schiedam emniyet müdürlüklerinde 10 yıl görev alan Karakuş, daha sonra Rotterdam belediyesinde İmar, İskan ve Konut’tan sorumlu encümen olarak görev yaptı. Karakuş, son iki yıldır da İşçi Partisi (PvdA) adına Hollanda Senatosu'nda hizmet verdi.

Yeni göreviyle ilgili Son Haber’in sorularını yanıtlayan Hamit Karakuş, bu görev için hem çok memnun olduğunu hem de heyecanlandığını dile getirdi. Emniyet teşkilatı içerisinde Türk kökenli bir birey olarak genel müdürlük pozisyonuna gelmenin, özellikle gençler için bir rol model olacağını belirten Karakuş, “Ben gençlere güveniyorum, gençlerin de kendine güvenmesi lazım. Olmayacak bir şey yok. İstedikten sonra her şey olur.” dedi.

“Teşkilatta da değişim gerekli”
Emniyet teşkilatının zamana ve yeni teknolojilere ayak uydurması gerektiğini belirten Karakuş, “Teşkilatın zamana ayak uydurması ve geleceğe hazırlanması önemli ayrıca toplumun dışında da kalmaması gerekiyor. Toplumda zaman zaman tıkanmaların giderilmesi için yürütülen çalışmaların, güçlenerek ve hızlanarak yürütülmesi, gerekiyor.” şeklinde açıklama yaptı.

Karakuş yeni görevi için “huzurlu ve toplumla iç içe olan bir teşkilat” mottosunu, kendisine yol haritası olarak benimsediğini kaydetti.

Emniyet Genel Müdürü olarak topluma karşı görevlerinin bulunduğunu belirten Karakuş, aynı zamanda teşkilatta çeşitlilik ve yenilenmenin de gerekli olduğunu kaydetti. Karakuş, “Teşkilat içerisinde çeşitliliğin artırılmasını önemli buluyorum. Ayrıca yabancı kökenli vatandaşlarımızın belirli pozisyonlara gelmesinin, teşkilata olan ilgiyi de arttıracağını düşünüyorum.” dedi.

“Ben gençlere güveniyorum, gençlerin de kendisine güvenmesi lazım”

Karakuş polis teşkilatında çeşitlilik vurgusu yaptığı açıklamasında, ilk önce polis teşkilatının farklı kökenden gençlerin de teşkilat içerisinde olması fikrini daha fazla benimsemesi gerektiğine inandığını dile getirdi. “Örneğin ayrımcılığın giderilmesi gerekiyor.” diyen Karakuş, gençlerimizi de bu konuda hazırlamak gerektiğini kaydetti.

Karakuş “Çoğu gencimizle gurur duyuyorum. Hollanda’daki donanımlı ve eğitimli gençlerimizin sayısı git gide artıyor. Bazı gençlerimiz buradaki olanakları kullanarak bir yerlere geliyor, bazıları ise bu olanakları kullanmıyor veya kullanamıyor. Gençlerimizin sorunlarını gidermemiz ve onları desteklememiz gerekiyor. Aynı şekilde gençlerimizin polis teşkilatına olan ilgisinin azaldığını görüyorum ve bu konuda da bir şeylerin yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Polis teşkilatının toplumun aynası olması gerektiğini vurgulayan Karakuş, teşkilat içerisinde yabancı kökenli gençlerin çoğalmasını istediğini de dile getirdi. 

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş