İslam Toplumu Millî Görüş Kuzey Hollanda Kadınlar Gençlik Teşkilatı’na bağlı onlarca kişi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için düzenlediği özel projede, engellilerin hakları ve bu kişilerin alabileceği yardım hizmetleri konusunda bilgilendirmelerde bulundu..

Kuzey Hollanda'nın Amsterdam, Zaandam, Utrecht, Soest, Heemskerk ve Hoogezand şehirlerinde bir araya gelen gençler, Dünya Engelliler Gününde engellilerin haklarını ön plana çıkarıp, onların özgürce hayatlarını sürdürebilmeleri için gereken yardım hizmetlerinin önemini, bu alandaki çalışmaları ve günlük aktiviteler üzerine bilgilendirmeler yaptı. 

engelli02

Kadınlar Gençlik Teşkilatı mensupları bulundukları şehirlerde ve semtlerdeki engellileri ve ailelerini ziyaret etti ve yanlarında olduklarını bir kez daha belirtti. 

Teşkilat mensupları, Dünya Engelliler Günü için düzenlediği projede, duyarlılık, birlik ve beraberliği güçlendirme ve bunun yanı sıra bu alanda aktif çalışan gönüllülere, çalışanlara, yardımcı olan herkese de teşekkürlerini sunmak için değerlendir. Kuzey Hollanda’da bulunan dernek ve kurumlar gençler tarafından araştırıldı ve ziyaret edildi.

engelli 03

Farkındalığı artırma ve topluma katkı sağlama bağlamında, Kuzey Hollanda Kadınlar Gençlik Teşkilatı, gençleri bu tür düşük eşikli ancak yüksek etkisi olan önemli projelere katılmaya teşvik etmenin önemini vurguladı. 

Dünya Engelliler Günü'nde gençler, bu eylemin bir günlük bir etkinlik değil, sonraki her gün için bir farkındalık başlangıcı olması gerektiği mesajını verdi.

Kuzey Hollanda Kadınlar Gençlik Teşkilatı yerel dilde tanıtma çalışmaları da yaptı. Afişlerle birlikte çekilen resimler sosyal medyada yayınlandı ve bir gün boyunca günün anlam ve önemine dair paylaşımlar yapıldı. 

engelli 04

Proje kapsamında engelli bireylerle gerçekleştirdikleri faaliyetlerden kareler paylaşarak etkinlikle, toplumda ayrımcılığa yer olmadığı ve her bireyin eşit haklara sahip olması gerektiği mesajı verildi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.