Hollanda’da toplu taşıma sektöründe maaşların artırılması ve iş güvenliğinin artırılması amacıyla başlatılan grev dalgasında bugün ülkenin doğu ve kuzey bölgelerinde bazı tren hatlarında seferler iptal edildi.

VVMC Sendikasından yapılan açıklamada, Leeuwarden, Emmen, Mariënberg (Overijssel) ve Zwolle'de çalışan Arriva personelinin bugün iş bırakma eylemi yapacağı belirtildi. Prensip olarak sadece tren personelinin greve gittiği belirtilen açıklamada, grevin bu bölgelerdeki diğer ulaşım araçlarını da etkileyip etkilemeyeceğinin net olmadığı kaydedildi.

Bölgede faaliyet gösteren Arriva otobüslerinin çalışacağı belirtiliyor. Şirkette çalışan bin üç yüz tren personelinin hepsinin greve katılıp katılmayacağı henüz bilinmiyor.

13 bin kişi 5 günlük greve gidiyor
Gelecek hafta, bölgesel taşımacılık toplu iş sözleşmesi çalışanlarının beş günlük grev planı bulunmakta. 6 Şubatta başlayacak olan greve, çoğunluğu otobüs şoförlerinden oluşan 13 bin kişinin katılacağı tahmin edilmekte. 

Beş günlük greve Arriva Breng personelinin yanı sıra Keolis, Qbuzz, Bravo, Hermes, Connexxion, Overal ve OV regio IJsselmond çalışanlarının da katılacağı belirtiliyor.

Geçen ay ülke çapında yapılan büyük bir grev, farklı bölgelerde toplu taşıma araçlarının yaklaşık yüzde 40'ının iki gün boyunca durmasına neden olmuştu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.