Geçici hükümet Konut Bakanı Hugo de Jonge (Konut) tarafından yapılan açıklamaya göre, tek başına yaşayanlar gelecek yıl şu anda alabileceklerinden daha yüksek bir ipotek kredisi alabilecek. Yılda 28.000 euro'dan fazla kazanan kişiler, 16.000 euro daha fazla kredi alabilecek. 

Öğrenim kredisi borcu bulunan öğrenciler de daha fazla borç alabilecek. Artık sadece orijinal borca bakılmayacak, arada yapılan ödemeler de dikkate alınacak.

Bunun yanı sıra, 35 yıl geri ödeme süresi olan bir öğrenci kredisi borcu olan vatandaşlar için de kredi miktar artacak. Örneğin, DUO'dan yüzde 2,56 faizle 25.000 euro borcu olan bir kişi, yüzde 4,5 ipotek faiz oranı ile 4.000 euro daha fazla kredi alabilecek.

İpotek normları gelecek yıl daha fazla genişletilecek. Daha önce, bir alıcının sürdürülebilir bir ev için kredi miktarını artırılacağı duyurulmuştu. Bu durum, D ve C etiketine sahip evlerden itibaren, ipotekte yaklaşık 5.000 euro'luk bir artış anlamına geliyor. A++++ etiketli ve önümüzdeki on yıl için bir enerji performans garantisi olan bir ev için ekstra ipotek miktarı 10.000 euro'luk adımlarla 50.000 euro'ya kadar çıkacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş