Geçtiğimiz hafta, spor çatı kuruluşu NOC*NSF ve futbol federasyonu KNVB, diğerlerinin yanı sıra, 'Hollanda sporunda şimdiye kadarki en büyük kesinti' olarak adlandırılan durum hakkında alarm verdi. Maç biletlerindeki KDV'nin %9'dan %21'e çıkmasının yanı sıra, kumar vergisindeki artış ve belediye spor sübvansiyonlarının azaltılmasının Hollanda'da sporu olumsuz etkileyeceği yorumları yapıldı.

Ancak yeni koalisyonun planları arasında sadece futbol müsabakaları bulunmuyor. Koalisyona göre, yüzme havuzları ve fitness kulüplerine uygulanan KDV’nin de artırılması gerekiyor. Ondernemende Sportaanbieders Platformu bu karara tepkili ve kararın halkın sağlığı ve refahını tehdit eden bir gelişme olduğunu belirtiyor.

Amatör kulüpler genellikle KDV'den muaf tutuluyor. Ancak spor salonları, yüzme havuzları, binicilik okulları, dans okulları ve padel kortları gibi ticari spor sağlayıcıları KDV oranına tabi tutuluyor. Bu nedenle giriş biletleri ve sezonluk biletlerin KDV artmasıyla birlikte daha pahalı hale geleceği belirtiliyor. POS'a göre, 7 milyondan fazla Hollandalı ticari bir spor sağlayıcısı ile spor yapıyor. Kurum, önerilen KDV artışının milyonlarca kişiyi etkileyeceğini ve yaklaşık yarım milyon kişinin spor yapmayı bırakacağını öngörüyor.

Eğlence parkları ve sinemalar yüzde 9'luk düşük KDV oranını korurken, sporseverlerin 2026'dan itibaren yüzde 21'lik daha yüksek bir oranla karşı karşıya kalacak olması, maç biletlerini de ciddi şekilde etkileyecek. Örneğin, Feyenoord’un gelecek sezon için en ucuz sezonluk bileti şimdiden 385 euroya mal oluyor; önerilen KDV artışı yürürlüğe girmiş olsa, sezonluk bilet fiyatı 430 euro olacaktı. Futbol kulüplerinin her yıl uyguladığı yaklaşık yüzde 5'lik fiyat artışından bahsetmeye bile gerek yok.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Hollanda’da geçen yıl 139 kişi boğularak hayatını kaybetti Hollanda’da geçen yıl 139 kişi boğularak hayatını kaybetti

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş