Merkezi Planlama Bürosu (CPB) tarafından hazırlanan bir rapora göre artan sağlık maliyetleri nedeniyle önümüzdeki yıllarda sağlık prim miktarları aşırı artacak. Sigortalılar önümüzdeki yıllarda aylık onlarca euro daha fazla ödemek zorunda kalacak.

Merkezi Planlama Bürosu'nun (CPB) yeni rakamlarından ortaya çıkan tabloya göre bu yıl sigorta prim miktarları aylık yaklaşık 10 euro zamlandı, ancak önümüzdeki yıllarda hızlı bir şekilde artmaya devam edecek.

Kurumun hesaplamasına göre; bu yıl ortalama 138 euro olan aylık sağlık primi miktarı 2027 yılına gelindiğinde 175 euroya kadar çıkmış olacak.

CPB prim miktarlarındaki artışın yükselen sağlık maliyetinden kaynaklandığını belirtiyor. Diğer yandan yaşlanan nüfus ve maaşlardaki artış, prim artışını tetikleyen unsurlar olacak. Bu da sağlık sigortasını daha pahalı hale getirecek. 

Kuruma göre; artan prim miktarları ayrıca vatandaşın sınırlı satın alım gücündeki yükselmeye karşı negatif yönlü etki yaratacak.

CPB yayınladığı son rapora göre, önümüzdeki yıl yoksulluk sınırı altında yaşayan kişilerin sayısı neredeyse 1 milyonu bulacak. CPB’ye göre şuanda Hollanda’da halkın yüzde 4,7’si (815 bin) yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Bu rakam önümüzdeki yıl yüzde 5,8’e (995 bin) kadar çıkacak. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Myriams - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.