Hollanda'da bir grup polis memurunun WhatsApp  grubunda, ırkçı söylemlerde bulunduklarının ortaya çıkmasının ardından 9 polis memuru hakkında soruşturma başlatılmıştı. 

Hollanda'nın Rotterdam kentinde görev yapan bir grup polis memuru WhatsApp grubunda, 15 - 16 yaşlarında siyahi çocukların 15 yaşındaki beyaz bir çocuğu dövdüğü görüntülerinin yer aldığı video paylaşımının altına 'İğrenç Afrikalılar', 'Fakir yabancılar', 'Pislik halk' ve 'Bunları kim vurmak ister?' gibi söylemlerin yanı sıra daha ağır ırkçı ifadelerin yer aldığı ekran görüntüleri medyada sıklıkla yer almıştı.

Polis memurlarının yaptığı ırkçı söylemlerin medyada yer almasının ardından, haklarında başlatılan soruşturma geçen ay tamamlanmış ve yazılı kınama cezası aldıkları açıklanmıştı. 

Rotterdam Polis Şefi Westerbeke: "En hafif yaptırıma karar verdim çünkü memurlar iyi polisler"

Rotterdam-Rijnmond Bölgesel Polis Şefi Fred Westerbeke, polis memurlarına vermiş olduğu kınama cezasından dolayı yaşanan memnuniyetsizliğin farkında olduğunu belirtti. 

Westerbeke, "Polis teşkilatı toplumdan farklı değil, karara karşı çok çeşitli tepkiler var. Özür dileyerek söylüyorum ki en hafif yaptırıma karar verdim çünkü memurlar iyi polisler." şeklinde konuşarak adeta ırkçı söylemlerde bulunan polis memurlarına destek niteliğinde bir açıklama yaptı. 

Polis Teşkilatı'nın içinde 26 yıldır ırkçı söylemler duyuyorum

Hollanda'nın doğusundan üst düzey bir polis şefinin görüşlerinin yer aldığı NRC Handelsblad'ın haberinde, ülke genelinde memurlar arasında ciddi huzursuzluk yaşandığı ve ırkçılığa karşı çifte standart uygulandığı görüşlerinin hakim olduğunu belirtti.

NRC, polis teşkilatındaki memurların WhatsApp grubunda yer alan ırkçı yazışmaları "utanç verici ve iğrenç" bulduklarını belirtti. Deneyimli bir polis memurunun "26 yıldır polis teşkilatının içinde ırkçı sözler duyuyorum." sözlerine dikkat çeken NRC, tecrübeli memurun, "Hala teşkilat olarak değişeceğimizi umuyorum." sözlerine yer verdi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın 

©️SONHABER.EU