Polis, yolu kapatan "Extinction Rebellion (Yok Oluş İsyanı)" adlı çevreci grup üyelerine tazyikli suyla müdahale ederek yaklaşık 2 bin kişiyi gözaltına aldı.

Eylemciler, hükümetin petrol, kömür ve gaz kullanımını sonlandırması ve fosil yakıt sübvansiyonlarını durdurması taleplerini dile getirdi. Ellerinde, "Zaman doldu, fosil yakıt sübvansiyonlarını durdur", "Sistem değişmeli, iklim değil" ve "Fosil lobisi kriminal bir organizasyon, biz halkız" yazılı pankartlar taşıyan eylemciler, yolda oturma eylemi gerçekleştirdi.

Çevreci aktivistler, hükümet fosil sübvansiyonlarını kaldırana kadar her gün yol kapama eylemine devam edeceklerini ifade etti. Çevreci aktivist Guus Dix, fosil sübvansiyonlarının kaldırılmasına yönelik siyasi baskıların arttığını belirtti ve eğer gözaltına alınırlarsa, talepleri karşılanana kadar her gün geri döneceklerini vurguladı.

Polis, eylemin yapıldığı yerin "gösteriye yasaklı bölge" ilan edildiği uyarısında bulundu ve protestonun başlamasından 2 saat sonra aktivistlere müdahalede bulundu. Tazyikli su sıkan polis, uyarılara rağmen yolu ve çevresini terk etmeyenleri gözaltına aldı.

Extinction Rebellion grubu, sosyal medya üzerinden en az 2 bin kişinin gözaltına alındığını duyurdu. A12 yolunu daha önce de 7 kez kapatan grup, en son 27 Mayıs'ta aynı yolu kapatarak eylem yapmış ve yaklaşık 1600 kişi gözaltına alınmıştı.

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran