Hollanda'da çifte vatandaşlığa sahip göçmen kökenli ebeveynlerin kasıtlı bir şekilde dolandırıcılıkla suçlanarak, mağdur edildiği ödenek skandalında ismi geçen Eindhoven’daki Dadım çocuk bakım bürosu, Maliye Bakanlığı ile tazminat ödenmesi konusunda anlaşmaya vardı.

Ödenek skandalını patlak verdiği yer olarak kayıtlara geçen Dadım çocuk bakım bürosu, 2014 yılında hakkında çıkan organize dolandırıcılık iddiaları nedeniyle, yaklaşık 300 müşterisini birden kaybetti.  Büronun sahibi Ahmet Gökçe bu iddialar yüzünden büyük kayıp yaşadığını açıkladı ve sorumlunun bakanlık olduğunu belirtti. Gökçenin açıklamasında göre şirketin kaybı 1 milyon euroyu geçti. 

Ahmet Gökçe hakkındaki iddialar ve gelir kaybı nedeniyle bakanlığa karşı 2018 yılında dava açtı. 2019 yılında Den Haag mahkemesi Dadım’ın tazminat hakkı olmadığına karar verdi. Ancak davasında haklı olduğunu bilen Gökçe kararı bir üst mahkemeye taşıdı. Temyiz mahkemesinde görülen dava ödenek skandalının gerçek boyutunu ortaya çıkarttı ve kamuoyunun konunun ne kadar derin olduğunu anlamasına neden oldu. 

Taraflar sesiz
AD gazetesini konuya ilişkin haberinde Dadım çocuk bakımı bürosunun 1 milyon euro'dan fazla bir tazminat talebinin Maliye Bakanlığı tarafından kabul edildiği belirtildi. Haberde her iki tarafın konu ile ilgili bir açıklama yapmaktan kaçındığı belirtilirken, bakanlığın ne kadar ödeme yapacağını bilinmediği kaydedildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş