Hollanda Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) verilerine göre, vatandaşların harcamalarının yüzde 23’ü kira veya ipoteğe gidiyor. Bu oran, yüzde 20 olan Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ortalamasından daha yüksek. 

CBS tarafından yapılan açıklamada, Hollandalıların harcanabilir gelirinin yüzde 23’ünün konut masraflarına gittiği belirtildi. Bu oran, Avrupa Birliği ortalamasının üzerinde yer alıyor. AB genelinde kira ve ipotek masraflarına ayrılan gelir oranı ortalama yüzde 20.

AB ülkeleri arasında kira ve ipotek giderleri açısından en yüksek oran yüzde 34 ile Yunanistan'da, en düşük oran ise yüzde 9 ile Malta'da görülüyor.

2015'ten bu yana Hollanda'daki kira fiyatları %18,5 arttı. Bu artış, Avrupa ortalaması olan %13,3'ün üzerinde. Bazı Doğu Avrupa ülkelerinde ise kira artışları %50'yi geçti. Örneğin Litvanya'da bu oran %68'e ulaştı.

CBS verileri ayrıca, Hollanda’da gençlerin diğer AB ülkelerine kıyasla daha erken yaşta evden ayrıldığını gösterdi. Ülkede 25-30 yaş grubundakilerin sadece %17'si hala aileleriyle birlikte yaşıyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Hollanda’da geçen yıl 139 kişi boğularak hayatını kaybetti Hollanda’da geçen yıl 139 kişi boğularak hayatını kaybetti

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş