Bordro hizmetleri sağlayıcısı ADP'ye göre, bu yıl brüt geliri 3000 euro veya daha az olan personele daha fazla, bu rakamın üzerinde kazancı olanlara ise daha az tatil parası ödenecek. 

ADP yetkilisi Dik van Leeuwerden, bu durumun tamamen vergi sistemi ile alakalı olduğunu belirtirken, hükümetin sistemde değişiklik yaptığını, böylece birçok kişi için olumlu sonuçların doğduğunu dile getirdi.

ADP’nin yaptığı hesaplamaya göre aylık brüt ücreti 1.000 euro olan bir çalışana bu yıl net 15 euro (net), 1.250 euro olan çalışana ise 18 euro (net) ek tatil ödeneği verilecek.

Aylık maaşı 3.086 euro olan bir çalışan, 2022'ye kıyasla net 18 euro daha az tatil parası alacak. Hesaplamaya göre 2022 ile kıyaslandığında 6 bin ve üzeri maaş alanların tatil paraları bu yıl 39 euro, 9 bin euro ve üzeri maaş alanların ise 579 euro düşecek. 

Bilindiği üzere birçok çalışan, yıllık maaşının yüzde 8’ine denk gelen tatil ikramiyelerini mayıs veya haziran ayı içerisinde alıyor. Giderek daha fazla işveren, yeni toplu iş sözleşmelerinde “bireysel seçim” olanağına geçiyor. Bu sayede çalışanlar, tatil parası ile ne yapacaklarına ve ne zaman ödeneceğine kendileri karar verebiliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.