Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde son 24 saatte 8 bin 306 kişide daha koronavirüs tespit edilirken, toplam vaka sayısı 368 bin 147'ye yükseldi. 

Hollanda'da dün açıklanan 39 can kaybının ardından, bugün 29 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Hollanda'da Covid-19 kaynaklı toplam ölü sayısının ise 7 bin 463'e yükseldiği açıklandı. 

Hastanede tedavi altınan hasta sayısı son 24 saatte 237 kişi artarken, hastanede toplamda tedavi gören korona hastasının 2 bin 493 kişi olduğu açıklandı. Yoğun bakım ünitelerinde son 24 saatte 58 hasta tedavi altına alınırken, yoğun bakımda tedavi gören toplam hasta sayısının ise 583 kişi olduğu belirtildi. 

Hollanda genelinde günlük yeni vaka sayısında 508 vaka ile Rotterdam ilk sırada yer alırken, onu 322 vaka ile Amsterdam ve 272 vaka ile Den Haag takip etti. 

Hollanda'da koronavirüs vaka sayısının açıklanandan daha fazla olduğunu belirten RIVM, sadece test edilmiş vaka sayılarını bildirdiğini ve herkesin test edilmediği bilgisini paylaştı. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU