Okullar arası bildirim bürosunun (Scholenmeldpunt) açıkladığı verilere göre, Den Haag'da 23, Amsterdam'da 20 ve  Groningen'de 17 okulda virüs tespit edildi. Okullardan gelen virüs bildirimlerinin ciddi derecede artış kaydettiğini belirten kurum yetkilileri, artan vaka sayılarını kayıt altına almaya yetişemediklerini söylediler.

Bildirim bürosunun (Scholenmeldpunt) birlikte çalıştığı Hollanda korona verilerini takip eden CLN (Corona Locator Nederland), ülkede görülen vakaların yarısının okullardan yayıldığına dikkat çekerken, RIVM'in çocukların virüsten etkilenmediği ve bu sebeple okulların normal eğitime dönmesinin sorun olmayacağını söylemesinin bir anlam ifade etmediğini belirttiler.

Okullardaki korona vakalarının GGD tarafından kayıt altına alınıyor olması ve bu kayıtların gizli olması nedeniyle  gerçek durumu kimsenin bilmediği ortaya çıkarken, uzmanların ise bilinmeyen vakaların bilinen vakaların çok uzağında kalmasından endişe ettikleri belirtildi.

Hollanda'da herhangi bir okulda virüse rastlandığında yerel GGD devreye girerken, test ve karantina gibi kararların yanı sıra gerek duyulursa bir sınıf ya da okulun tamamını eve gönderilebiliyor. Benzer durumda bulunan Den Helder'deki Linie College'de 72 öğrenci ve 32 öğretmende virüse rastlanmasının ardından okul 10 gün eğitime ara vermek zorunda kalmıştı.

Öğretmenler test için bir öncelik hakkına sahip olsalar da, öğrenciler için böyle bir öncelik bulunmuyor. 13 yaşından küçük çocukların soğuk algınlığı gibi şikayetleri olsa dahi okula gelmek zorunda kalmaları, ebeveynleri endişelendirmeye devam ediyor. Bildirim bürosunun tahminine göre koronaya rastlanan okul sayısının bu hafta dört yüzü geçmesi bekleniyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU