Kaçakçılık ve Mali Suçlarla Mücadele Bürosu (FIOD), Avrupa çapında yürütülen ve bir ayağı Hollanda’da bulunan KDV dolandırıcılığına yönelik büyük çaplı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Amersfoort, Den Haag, Eindhoven, Enschede ve Nijkerk’te 14 konut ve iş yerinde arama yapıldı, 34 otomobil ve 900 bin euro nakit para ele geçirildi.

Dolandırıcılık çetesinin yöntemi şu şekilde gelişti: Bir Alman şirketi bir bayiden araba satın aldı. Satın alınan araçlar için ödenen KDV devletten geri alındı. Arabalar daha sonra devletten alınan kdv geri ödenmeksizin, Macaristan ve İtalya'daki bayiler aracılığıyla yeniden satıldı. Diğer ülkelerdeki alıcılar dolandırıcılıktan haberdar olmadıkları için araçları bulundukları ülkelerde tescil ettirdi.

Yapılan açıklamaya göre 9 ila 14 haziran tarihleri arasında Almanya, Fransa ve Portekiz de dahil olmak üzere yedi Avrupa ülkesinden dolandırıcılara yönelik 400 adrese operasyon gerçekleştirildi. Toplamda 10 bin otomobilde usulsüzlük yapıldığı belirlendi. Operasyonlarda gayrimenkul ve lüks otomobiller de dahil olmak üzere birçok varlığa el konuldu. Aramalar sırasında beş kişi tutuklandı.

FIOD'un tahminlerine göre, Hollanda'daki otomobil firmaları, devletten en az 6 milyon euro tutarında KDV'yi ödemeden kaçırmışlar. FIOD, şirketlerin KDV dolandırıcılığı, sahte belge düzenleme ve organize suçlar iddiaları ile soruşturma başlatıldığını açıkladı.

©Sonhaber.eu 
Fotoğraf: FIOD

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş