Dört sağ partiden oluşan koalisyonun spor, kültür ve medya sektörlerinde KDV oranını yüzde 21’e çıkartma planına büyük tepki geldi. Kültür, spor, otelcilik ve medya sektörlerinden çeşitli organizasyonlar, bu sabah tüm ulusal ve bölgesel gazetelerde yayınladıkları ortak ilanla okuyucuları harekete geçmeye davet etti.

Gazetelerde parlak turuncu bir sayfa üzerinde yazan metinde, "Daha yüksek KDV yok, tüm Hollanda'yı vergilendiriyorsun. Bu, değerli boş zamanınıza, merakınıza, favori futbol takımınıza tezahürat yapmanıza, okumak istediğiniz kitaba, duvarınızdaki tabloya, mahalledeki bandoya, ülkedeki bir otel konaklamasına, trende okuduğunuz dergiye, mahalledeki kickboks okuluna ve dünyayı takip etmenizi sağlayan gazeteye ek bir vergidir." ifadelerine yer verildi.

Organizatörler, vatandaşları ilanı kesip istedikleri yere asmaları için çağrıda bulundu. Bu kampanyaya futbol federasyonu KNVB, Koninklijke Horeca Nederland, Hollanda Gazeteciler Birliği ve kültür sektöründen birçok işbirliği grubu katıldı.

Organizasyonlar ayrıca, geenhogerebtw.nl adlı bir web sitesi açtı. Sitede, son haftalarda başlatılan çeşitli dilekçelere yönlendiren bağlantılar bulunuyor. Örneğin, kitap sektörü, planlanan kabineye kitap fiyatlarını makul tutma çağrısında bulundu. Bu dilekçeye, şimdiye kadar 230.000'den fazla imza atıldı.

PVV, VVD, NSC ve BBB'nin yeni koalisyonu, çoğu kültürel ve sportif faaliyetlere uygulanan KDV oranını yüzde 9’dan yüzde 21’e çıkartmak istiyor. Bu artış, kitap gibi basılı ürünler, spor faaliyetleri ve sahne sanatlarının yanı sıra otelcilik sektörünü derinden etkileyecek.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Hollanda’da veterinerler ölümcül kedi hastalığına karşı uyardı Hollanda’da veterinerler ölümcül kedi hastalığına karşı uyardı

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş