Almanya’da hafta sonunda görülen aşırı yağış sel ve su baskınlarına neden oldu. Münih kenti yakınındaki Schrobenhausen beldesinde meydana gelen sel, o sırada evinin bodrumunda bulunan  43 yaşındaki Türk vatandaşı Asuman Özen’in hayatına mal oldu.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Özen’in evinin bodrum katını su bastı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri derhal su tahliye ve kurtarma işlemleri başlattı.  Su tahliyesinin ardından Özen’in cansız bedenine ulaşıldı.

Yaşanan bu elim olay sonrasında Özen ailesini ziyaret eden Türkiye’nin Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan, Asuman Özen’in eşi Aşır Özen’e başsağlığı diledi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Güney Bavyera Bölge Başkanı Mehmet Azal’da yaptığı açıklamada, “DİTİB Schrobenhausen Derneğimizin Başkan Yardımcısının eși, yoğun yağmur sonucu oluşan sele evinin bodrum katında yakalanmış, boğularak vefat etmiştir. Bu haber camiamızı derinden üzmüştür.” ifadesini kullandı.

IKEA, yangın riski nedeniyle Hollanda, Almanya ve Belçika’da powerbankleri geri çağırdı! IKEA, yangın riski nedeniyle Hollanda, Almanya ve Belçika’da powerbankleri geri çağırdı!

Almanya’da sel ve su taşkınları
Güney Almanya’nın büyük bir bölümünü etkisi altına alan aşırı yağışlar, birçok bölgede sele neden oldu. Alman basınında yer alan haberlere göre oluşan sel nedeniyle üç baraj, birçok bölgeyi su bastı. Yüzlerce kişi evlerinden tahliye edilmek zorunda kaldı.

Ülkenin güneyindeki Pfaffenhofen an der Ilm’de hafta sonu meydana gelen sel nedeniyle başlatılan kurtarma operasyonu sırasında, üç itfaiyecinin bulunduğu lastik bot alabora oldu. Bir itfaiyecinin hayatını kaybettiği açıklandı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş