Çarşamba günü kayıp ihbarı verilen ve tüm gece boyunca bölgede arama yapılan 6 yaşındaki Abdyrahman Ashirov’un cansız bedeni De Lithse Ham göletinde bulundu. Türkmen çocuğun ailesi ile birlikte Oss kentinde bir sığınma merkezinde kaldığı açıklandı.

Elde edilen bilgiye göre; aile Çarşamba günü dinlenme alanı olan gölete geldi. Ailesi kıyıda otururken Abdyrahman gölete girdi. Yüzme bilmeyen çocuk saat 18:30 sularında ortadan kayboldu. Aile hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ve kurtarma ekipleri çocuk için arama başlattı. Küçük çocuk için tüm gece hem gölette hem de karada arama yapıldı. Ailesinin de katıldığı aramada hiçbir sonuç elde edilemedi.

Çarşamba gecesi ve Perşembe sabahı devam eden arama çalışmalarına itfaiyeden dalgıçlar ve bir polis helikopteri katıldı. Rijkswaterstaat'tan bir sonar botu da aramalara destek verdi. Karada yapılan aramada Gazilerden oluşan bir arama ekibi de çocuğu aradı.

Polisin bugünkü açıklamasında, bir çocuğun cansız bedenine ulaşıldığı, bulunan çocuğun kimliğinin henüz resmi olarak belirlenmediği ancak dünden beri aranan 6 yaşındaki Abdyrahman Ashirov olduğunun tahmin edildiği duyuruldu. Çocuğun boğulmuş olabileceği düşünülüyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş