Pazartesi günü ortadan kaybolan 10 yaşındaki ağır engelli Hebe Zwart ve 26 yaşındaki bakıcısı Sanne Bos, Salı günü başlatılan ve akşam saatlerinde genişletilen arama çalışmalarına rağmen bulunamadı. Salı gece saatlerine kadar devam eden arama ortamın çok karanlık olduğu gerekçesiyle yarıda kaldı ve Çarşamba sabahı erken saatlerde yeniden başlatıldı.

Polis tarafından yapılan açıklamada; tüm aramalara rağmen henüz hiçbir ipucuna rastlanmadığı ve kaçırılma veya kaza sonucu ortadan kaybolma gibi tüm senaryoların gözden geçirildiği belirtildi.

Oost Brabant emniyeti Operasyon Şefi Stijn van Griensven dün akşam katıldığı talkshow Jinek programında “Bildiğimiz, Hebe ve Sanne'in çok yakın bir ilişkisi olduğu ve bu her iki aile için de geçerli. Ancak bu, soruşturmanın bu aşamasında hala tüm senaryoları hesaba kattığımız gerçeğini etkilemiyor.” şeklinde açıklama yaptı.

Van Griensven Hebe'nin birden fazla engeli bulunduğunu ve kendi başına hareket edemediğini, bakıma ihtiyacı olduğunu belirtirken, şuanda ikilinin birlikte olup olmadığını bilinmediğini belirtti.  Operasyon şefi polis ekiplerinin her ikisinin de kurtarılmasına katkıda bulunabilecek her türlü bilgiye ihtiyacı olduğunu ve ikili ile ilgili bilgisi olan herkesin polise başvurması için çağrı yaptı.

Sanne ve Hebe’nin kaybolması
Şuana kadar elde edilen bilgilere göre Pazartesi günü Sanne öğleden sonra Hebe'yi evine götürmek için Raamsdonksveer'deki bir bakım merkezine geldi.  PR-425-K plakalı siyah bir Kia Picanto kullanan Sanne, Hebe'yi alarak Sint Theresiastraat'tan ayrıldı ve Hebe’nin Vught’teki evine doğru yola çıktı ancak eve hiç ulaşmadı. Bunun üzerine Hebe'nin ailesi polise ihbarda bulundu. Polis küçük kızın durumu gereği önce sadece onunla ilgili amber alert uyarısı yayınladı.  akşam saatlerinde gözetmen sanne için de arama yapıldığı duyuruldu.

Yetkililerin aktardığı bilgiye göre her ikisi en son Kuzey Brabant'taki Waspik yakınlarındaki A59'da görüldü. Bu nedenle polis, Gaziler Arama Ekibinden (Veteranen Search Team) yaklaşık 120 kişilik bir gönül ordusuyla birlikte Salı günü saat 14.30'dan itibaren Waspik'te geniş çaplı bir arama gerçekleştirdi. Ancak aramada hiçbir bulgu veya belirtiye rastlanmadı.

Yine Salı günü gelen Waspik Hooiweg yakınlarında bir aracın su içinde olduğu ihbarı üzerine bu bölgede de geniş çaplı arama yapıldı. Saat 22:30 civarında polis, Hooiweg'deki aramanın tamamlandığını ve ne yazıkki bu bölgede hiçbir şey bulunmadığını aktardı.
 

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.