10 Yaşındaki Hebe ve 26 yaşındaki gözetmeni Sanne için büyük bir arayış sürüyor. Ailenin talebi üzerine Hollanda Arama Kurtarma (SAR) ekibi de arama çalışmalarında görevlendirildi. İkisini bulmak için dron, büyük arazi araçları ve helikopterlerle arama yapılıyor. SAR ekibi “Şu anda her dakika önemli.” açıklaması yaptı.

SAR ekibi Raamsdonksveer ve Vught arasındaki bölgeyi ararken, kıdemli emekli subaylardan oluşan Veteranen Search Team’den 120 kişilik bir gönüllü takımı da Sprang-Capelle tarafında arama yapıyor.

Bir aile sözcüsü basına yaptığı açıklamada Sanne’ye ait telefondan en son sabah A59 boyunca bir arama yapıldığının tespit edildiğini bu nedenle bu bölgenin de arandığını duyurdu.

Amber Alert uyarısı verildi

Hanne01
Polis, Çarşamba günü akşam saatlerinde gözetmeni ile birlikte ortadan kaybolan ve bir daha hakkında haber alınamayan ağır engelli Hebe için amber alert uyarısı yayınladı. 10 Yaşındaki kız ve yanındaki gözetmeninin hayatlarından endişe duyulduğu belirtildi.

Polis tarafından yapılan açıklamada, ikilinin en son Noord Brabant, Raamsdonksveer Sint Theresia sokağı civarında görüldüğü belirtildi. 

Polis, kızın birden fazla engeli olduğunu, Hebe’nin tekerlekli sandalyeyle hareket edebildiğini, konuşamadığını ve bakıma ihtiyacı bulunduğunu kaydetti. 

Açıklamada; 1.40 metre boyunda, sarı saçlı, mavi gözlü olan küçük kızın kaybolduğu sırada yanında mor bir sırt çantası, parlak pembe bir ceket bulunduğu ve siyah bir etek giydiği belirtildi. Son gelen bilgilere göre Hebe ve gözetmeni son olarak pazartesi günü öğleden sonra Sint Theresia sokağındaki ortopedagojik tedavi merkezi 't Overstapje'den ayrılırken görüldü.

Henne’nin gözetmeni ile birlikte siyah renkli Kia Picanto marka, PR-425-K plakalı bir araçla hareket ettiği ve en son Raamsdonksveer'de görüldüğü belirtiliyor. 

Henne’nin ailesi tarafından sosyal medya hesabı üzerinden de yapılan açıklamada da küçük kızı armak için yola çıkan gönüllülerin özelikle Raamsdonk ve Vught arasındaki ara yolları aramaları uyarısında bulunuldu. Yapılan paylaşımda gözetmenin 1,78 metre boyunda, sarı uzun saçlı ve mavi gözlü olduğu aktarıldı.

Polis Henne ve gözetmeni ile ilgili bilgisi olan vatandaşların zaman kaybetmeden 0800-6070 numaralı telefon aracılığıyla irtibata geçmesi çağrısı yaptı.

Hebe'nin özellikleri:
Hebbe Zwart, 10 yaşında 1,40 metre boyunca
Özellikle: beyaz ten rengi, sarı saç, mavi göz
Özellik: yürüyüş bozukluğu, ayakları açık dengesiz yürür ve skolyozu bulunuyor.
Hebe’nin kıyafetleri: açık mor bir Eastpack sırt çantası, parlak pembe bir ceket, siyah etek ve mavi bir tişört giydi.

Görevlinin özellikleri: 
Beyaz ten rengi, sarı saç, ince yapılı ve mavi gözlü.
 

Fotoğraf: Willemijn Zwart-Smeets Facebook

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.