Geçtiğimiz aylarda ilkokullarda başlatılan ücretsiz kahvaltı projesi bugünden itibaren ortaokulları da kapsayacak şekilde genişletildi. Projeye başvuru yapan okullardaki velilere çocuk başına haftalık 11 euroluk alışveriş kartı verilecek veya öğrencilere okulda toplu emek imkanı sunulacak. 

Öğrencilerinin yüzde 30’u veya daha fazlasının dar gelirli ailelerin çocuklarından oluşan okullar ücretsiz yemek projesinden faydalanabilecek. 

İlk ve Orta Öğretim Bakanı Dennis Wiersma, toplamda 300 bin çocuğa katkı sağlayacak oranda bir bütçe ayrıldığını belirtirken, “Ancak okullarda daha fazla öğrenci var, bu yüzden bunu kimler için kullanacağımıza dikkatlice bakmalıyız.” şeklinde açıklama yaptı.

Bakan geçtiğimiz dönem içerisinde deneme amaçlı olarak başlatılan proje kapsamında 500 ilkokulda  ücretsiz kahvaltı dağıtıldığını ve bundan güzel geri dönüşler alındığını dile getirdi. 

Wiersma “Okul kahvaltılarının gerçekten fark yarattığını gelen iyi deneyimlerden görüyoruz. Öğrenciler daha enerjik ve daha iyi konsantre oluyorlar” dedi.

Ücretsiz yemek projesi
Projeye dahil olmak isteyen okulların schoolmaaltijden.nl sitesi üzerinden başvuru yapması gerekiyor. Yapılan başvurular Gençlik Eğitim Fonu ve Kızıl Haç tarafından kontrol ediliyor.

Projeye katılan okullar “Okulda ücretsiz yemek” veya “Alışveriş kartı” arasında seçim yapabilecek. 

Ortaokuldaki öğrenciler genellikle birlikte yemek yemedikleri için bu öğrencilere talep olması halinde haftalık alışveriş kartı verilecek. Karta her hafta öğrenci başına 11 euro yükleme yapılacak. Kartlar çoğu süpermarkette alışveriş için kullanılabilecek.

Okulda ücretsiz yemek seçeneğini tercih eden okullara ise öğrenci başına 9 euro ödenecek. Okullar bu miktarı örneğin yerel süpermarkette alışveriş yapan ebeveynler veya gönüllülere verebileceği gibi bir catering firmasıyla anlaşarak okul dışında hazırlatabilecek.

Bu projeye okullar veliler adına başvuru yapacak. Ebeveynlerin özel olarak başvuru yapmasına gerek yok. 

Proje için 100 milyon euro bütçe ayrıldı. Projenin önümüzdeki yıl devam edip etmeyeceği henüz netlik kazanmadı.

© Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.