Temsilciler Meclisi, gelir modeli olarak görülen geçici kira sözleşmelerine son vermek istiyor. PvdA ve ChristenUnie'nin sunduğu. 2 yıl süreli geçici kira sözleşmelerini yasaklayan yasa teklifi, çoğunluğun desteğini aldı.

Özel konut sektöründe 2016 yılında yapılan bir değişiklikle ev sahiplerine konutlarını 2 yıllık geçici kontratla kiralama imkanı sağlandı. Bu değişiklikteki amaç, kiralık konut arzını artırmak ve bu sayede acil kiralık konut ihtiyacı olan vatandaşların daha hızlı ev bulmalarına olanak sağlamaktı. 

Ancak yapılan son araştırmaya göre bu sistem ev arzının artmasına yardımcı olmadı. Buna karşı, ev sahipleri için daha çok “gelir modeli” olarak görüldü. Ev sahipleri bu uygulamayı daha çok evin kira bedelini iki yılda bir artırmak için kullandı. 

Bu duruma son verilmesi niyetiyle İşçi Partisi’nden (PvdA) Henk Nijboer ve Hıristiyan Birliği (CU) partisinden Pieter Grinwis tarafından sunulan tasarı, bu hafta Temsilciler Meclisinde oylandı. Oylamada birçok parti tasarıya destek verdi.   

Tasarıda bazı ayrıcalıklar bulunmakta. Tadilat nedeniyle evlerini geçici olarak terk etmek zorunda kalan kişiler ve öğrencilere geçici kontrat bazında konut kiralanabilecek. Ayrıca yıkılması gereken evleri geçici olarak kiralamak da mümkün olacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.