Sağlık Bakanı De Jonge'nın Meclise yaptığı yazılı açıklamaya göre, olay bir kaç hafta önce ortaya çıkartıldı. Bakanın ifadesine göre bu kişiler, talep üzerine sahte QR kodlarının oluşturulmasına izin veren sahte aşı kayıtları oluşturdu.

Bu sahtekarlığa kaç çalışanın dahil olduğu ve kaç tane sahte aşı sertifikası verilmiş olabileceği net değil. GGD'lerin çatı kuruluşu GHOR Nederland, devam eden soruşturma nedeniyle daha fazla bilgi vermekten kaçınıyor.

GGD çalışanlarının her zaman bir İyi Hal Belgesi (Verklaring Omtrent het Gedrag -VOG) sunmak zorunda olduğunu ve bir gizlilik beyanı imzalamaları gerektiğini belirten GHOR sözcüsü, "Ne yazık ki, tüm kurallara rağmen, işleri nedeniyle erişim sağladıkları sistemi, kötüye kullanan çalışanların olma olasılığını tamamen göz ardı edemeyiz” dedi. Sözcü, “Bir ihlal tespit edilirse derhal harekete geçeceğiz. Bu, bir rapora ve derhal işten çıkarılmaya yol açabilir." şeklinde konuştu.

Öte yandan bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi. Polis, Alphen aan den Rijn'den 20 yaşındaki bir adamın bugün erken saatlerde tutuklandığını,  birden fazla tutuklama olasılığının bulunduğunu açıkladı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU