Kasım ayında enerji şirketleri vasıtasıyla hanelere 190 euroluk enerji yardımı yapılacak. Kış aylarına doğru ilerlediğimiz ve enerji masraflarının artacağını bildiğimiz günlerde yapılan bu yardım, birçok kişinin eksiğini kapatacak. Ancak verilecek 190 euroya ihtiyaç duymayanlar ve bu nedenle gelecek olan parayı şimdiden hayır kurumlarına bağışlayanlar da bulunuyor.

Kamu yayıncısı NOS’de bugün yayınlanan bir haberde, hayır kurumu Kansfonds’un özellikle 190 euroyu bağışlamak isteyen vatandaşlar için özel bir kampanya başlattığına yer verildi. 

Kurum sözcüsü Regina Engels, yaptığı açıklamada henüz 190 euroluk yardım ödenmeye başlamadan bağış almaya başladıklarını dile getirdi ve “Bu kampanyanın gerçekten insanların ihtiyaçlarını karşıladığını fark ediyorsunuz.” dedi. Engels, kısa bir zaman içinde 72.000 euroluk bağış geldiğini aktardı.

Kansfonds bağış yapma kültürünü geliştirmek isteyen tek kurum değil. Aynı şekilde enerji tedarikçi şirketi Vandebron da bu hafta müşterilerine gönderdiği bir açıklama mektubunda ödenecek 190 euroyu kullanma ihtiyacı duymayanların bu parayı yardım kurumları Kansfonds, Armoedefonds veya Gıda Bankası'na bağışlayabilecekleri önerisinde bulundu.

Şirket bazı müşterilerden gelen “bu parayı faturası yüksek olan bir kişiye aktaramaz mısınız?” sorusu ile karşılaşıldığını, teknik olarak böyle bir şeyin mümkün olmadığını ve bu nedenle müşterilere gönderilen açıklama mektubunda bağış seçeneğinin sunulduğunu belirtti.

Bir diğer enerji tedarikçi şirketi Vattenfall müşterilerine göndermeyi planladığı açıklama mektubunda Kansfonds’u bağış yapmak için alternatif seçenek olarak bildirebileceğini açıkladı. Şirket ayrıca kendi personeline de Vattenfall vakfı aracılığıyla dahili olarak bağışlama seçeneği sunacak. 

Armoedefonds ve Gıda Bankası (Voedselbank) tarafından yapılan açıklamada da son zamanlarda 190 euro ve bazen 380 euroluk bağışlar aldıklarını bildirdi. Her iki kurum da böyle bir çağrı yapmadıklarını belirtirken, Gıda Bankası önümüzdeki günlerde daha fazla kişinin bağış yapmasını beklediklerini açıkladı.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.