Perşembe günü, Telegraaf yazarı John van den Heuvel’ın aracını A2 karayolunda uzun süre ve yakın mesafeden takip ettiği için yakalanan 36 yaşındaki Mourad O., serbest bırakıldı.

Savcılık tarafından akşamüzeri yapılan açıklamada; Mourad O.’nun gözaltı süresinin sonlandırıldığı belirtilirken, “durum tesadüfi görünüyor” ifadesine yer verildi. 

Savcılık; Mourad O.’nun “ciddi bir saldırı hazırlığında” olduğu şüphesinin devam ettiğini, bu konudaki araştırmaların süreceğini ancak Mourad O.’nun gözaltı süresini uzatmak için yeterli delil olmadığını açıkladı.

Cumartesi günü bir açıklama yapan Mourad O.’nun avukatı Veerle Hammerstein, müvekkilinin olay anında sürat yaptığını ancak Van den Heuvel’ın aracını takip etmediğini hatta aracın içinde gazetecinin olduğunu dahi bilmediğini belirtti. Avukat müvekkiline ait araçta yasadışı hiçbir şey bulunmadığını kaydetti.

Şüpheli Mourad O. Perşembe günü Maarssen ve Breukelen arasındaki A2 karayolundaki operasyonda, Van den Heuvel ve korumalarının içinde bulunduğu aracı çok uzun süre ve yakın mesafeden takip ettiği şüphesiyle gözaltına alındı. 

Bir süredir Kraliyet ve Diplomatik Güvenlik Servisi (Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging -DKDB) tarafından koruma altında olan John van den Heuvel da protokol gereği helikopterle, en yakın polis merkezi olan Driebergen’daki Ulusal Birim merkezine götürüldü.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU