Coentunnel en tehlikeli nokta olmaya devam ediyor. A10 otoyolu üzerinde bulunan tünelin kuzey girişi geçen yıl da en tehlikeli nokta olarak seçilmişti. Geçen yıl batı şeridinde 72 kaza meydana geldi. Yolun 30,0 ve 30,9 kilometreleri arasındaki bir kilometrelik bölüm, son beş yıl içerisinde dördüncü kez en tehlikeli nokta oldu. 

Incident Management Nederland Vakfı (SIMN) tarafından derlenen en tehlikeli yollar listesine göre Coentunnel’de geçen yıl toplam 57 kaza meydana geldi.

Coentunnel’in ardından en fazla kaza görülen ikinci nokta A4 üzerinde Leiden yakınlarındaki N11 kavşağına yakın bir kilometrelik bölüm oldu. Bu bölümde 2023’de 54 kaza meydana geldi.
Listenin üçüncü sırasında A4 karayolunun 74.0 ve 74.9 kilometreleri arasındaki böloüm geldi. Bu noktada 2023’de 45 kaza gerçekleşti. listede dördüncü sırada ise geçen yıl 44 kaza gerçekleşen A2 karayolunun 36,0 ile 36,9 kilometreleri arasındaki bölümü  geldi. 

En tehlikeli ilk on nokta arasına bu yıl Utrecht yönünde A9 üzerinde bulunan Holendrecht kavşağı da yer aldı. 2022’de 198’nci sırada yer alan bu kavşak, geçen yıl 8’inci sıraya yükseldi. Bu kavşakta geçen yıl 8 kaza meydana geldi.

SIMN'ye göre, 2023 yılında araç çekici ve kurtarıcıların işi, bir önceki yıla göre önemli ölçüde arttı. BU servislerin 2022 yılına kıyasla yaklaşık yüzde 18 artışla, 210 binin üzerinde durumda müdahale etmek zorunda kaldığı belirtildi. SIMN’e göre bu artıştaki en önemli faktör ise akıllı telefonların kullanımının artması. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Rijkswaterstaat

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş