Hollanda'daki tüm camilerde depremlerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı, yaralılar için dua edildi, depremzedeler için bağış toplandı.

Hollanda Diyanet Vakfı'na (HDV) ve bağlı olan ve ülke genelindeki tüm camilerde afet ve deprem konulu hutbeler okundu.

HDV'ye bağlı camilerde okunan hutbede de "Zaman, yardımlaşma ve dayanışma zamanıdır. Yaraları sarmak için hayırda yarışma, kenetlenme ve yapacağımız infaklar ile şükretme zamanıdır. Kardeşlerimize kucak açma, hüzün, keder, acı ve ızdıraplarına ortak olma zamanıdır." mesajı verildi.

Hutbede, Hz. Muhammed'in "Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez. Kim, kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümanı sıkıntısından kurtarırsa, Allah da onu kıyamet günü bir sıkıntısından kurtarır." hadisi hatırlatıldı.

Rotterdam kentindeki IGMG Güney Hollanda Bölgesine bağlı İskender Paşa Camisi'nde okunan hutbede, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin herkesin yüreğini yaktığı belirtildi.

Hutbede, "Bugün en önemli sorumluluğumuz afetzede insanlarımızın yardımına koşmaktır. Zira vakit dayanışma vaktidir, vakit kardeşlik vaktidir, vakit yardım vaktidir." vurgusu yapıldı.

Depremzedeler için yapılan bağış kampanyalarına yardımda bulunan herkese teşekkür edilen hutbede, "Yaşanan bu elim olayda hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara sabır, yaralılara da acil şifalar dileriz. Allah Teala tüm insanlığı benzer felaketlerden muhafaza buyursun." denildi.

Ülkedeki kiliselerde ise cuma namazının olduğu vakitte depremzedelere dayanışma için çanlar çalındı.

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.