Hollanda Hemşire ve Bakıcı Derneği(V&VN), son zamanlarda artan RS virüsü (Respiratuar Sinsisyal Virüs) ve grip salgını nedeniyle çocuk hastanelerinin yoğun bakım ünitelerinin tamamen dolduğunu açıkladı. 

Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada laboratuvarlar tarafından kuruma bildirilen RS virüsü raporlarının sayısının ciddi şekilde arttığının görüldüğü belirtildi.

Hollanda Pediatri Derneği'nden Károly Illy, yedi üniversite hastanesinin Salı günü durumu görüşmek üzere bir araya geleceğini belirtti. Ulusal anlamda herhangi bir önlem alınıp alınmayacağı henüz belli değil.

Normal şartlarda sonbahar ve kış aylarında artan grip (influenza) ve RS virüsü bu yıl normalin üzerinde seyrediyor. Károly Illy ise konu ile ilgili Nu.nl sitesine yaptığı açıklamada, şuanda durumun kontrol altında olduğunu, ancak salgının normalden daha erken başladığını dile getirdi. 

Illy açıklamasında özellikle corona döneminde yaşanan yoğunluktan sonr, personel sıkıntısı yaşandığını ve hastanelerin yükünün arttığına dikkat çekti ve “Şu anda hasta olan çocuklara yer ayrılabilmesi için her şey yapılıyor.” şeklinde ifade kullandı.

Bugün yedi üniversite hastanesinin yapacağı ortak toplantıda nasıl bir karar alınacağının henüz net olmadığını belirten Illy, en kötü durumda, corona döneminde olduğu gibi, hasta çocukların Belçika veya Almanya’ya nakledilmesinin söz konusu olabileceğini kaydetti.

Respiratuar Sinsisyal Virüs (RSV) hakkında daha geniş bilgi için:
RSV nedir, belirtileri nelerdir, kimler risk altında ve nasıl bulaşır?

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.