Geçtiğimiz şubat ayında Limburg bölgesi Heerlen kentinde bulunan Nour Camii’nin kapısına ve bahçe girişindeki tabelaların üzerine ırkçı sloganlar yazan,  gamalı haçlar çizen iki kişiye hapis cezası verildi. Maastricht Mahkemesi hakimi, bu kişilerin "Müslümanların itibarını zedelemeye çalıştığını" belirtti.

Hollanda’da binlerce sahte ödenek başvurusu yapan adam gözaltına alındı Hollanda’da binlerce sahte ödenek başvurusu yapan adam gözaltına alındı

Hakim, sanıkların 5-6 Şubat gecesi Nour Camii'nde bir camı kırıp binayı İslam karşıtı sloganlar ve gamalı haçlarla karaladıklarının kanıtlandığını belirtti ve “bu olay toplumda şok etkisi yarattı." ifadesini kullandı.

Gerçekleşen saldırıda caminin kapısına "Fuck Islam", "Defolun", "Beyaz Güç" ve "Dolu doludur" gibi sözler yazılmış, gamalı haçlar çizilmiş ve kapıdaki cam da atılan taşla kırılmıştı.

heerlen nour cami 01
Mahkemede 29 yaşındaki Heerlen’de ikamet eden zanlıya 2 ay hapis cezası, sabit ikametgahı olmayan 39 yaşındaki diğer sanığa ise altı hafta hapis cezası verilmesine karar verildi. İki sanık ayrıca maddi tazminat ödemek zorunda kalacak.

Savcılık, Heerlenli sanık için bir ayı şartlı toplam 3 ay, diğer sanık içinse 2 haftası şartlı toplam 10 hafta hapis cezası talebinde bulunmuştu. Her iki sanığın daha önce hırsızlık, tehdit ve şiddet suçlarından cezası bulunmakta.

29 yaşındaki sanık ayrıca 5 Şubat sabahı bir süpermarketten hırsızlık yapmakla da suçlanıyordu. Ancak mahkeme bunun için kanıt bulanamadığına hükmetti.

Limburg1 gazetesine göre sanıklar mahkemeye gelmedi. Her iki sanığın avukatları müvekkillerinin nerede olduğun bilmediğini ifade etti.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Google streetview

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş