Limburg Heerlen'de bulunan Nour Camii’nin kapısına ve bahçe girişindeki tabelaların üzerine ırkçı sloganlar yazıldı, gamalı haçlar çizildi. Polis iki şüpheliyi gözaltına aldı.

1Limburg gazetesinde yer alan habere göre Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece saatlerinde gerçekleşen saldırı ile ilgili açıklama yapan cami yönetim kurulu üyesi son üç yılda üç kez böyle çirkin saldırılarla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

Gazetenin haberine göre caminin kapısında "Fuck Islam", "Defolun", "Beyaz Güç" ve "Dolu doludur" gibi sözler yazıldı. Ayrıca kapıya gamalı haçlar çizildi ve kapıdaki cam da atılan taşla kırıldı.

Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde

heerlen cami saldırı

Polis vandalizmle ilgili 29 ve 38 yaşlarında iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Açıklamada her ikisinin de Heerlen'de ikamet ettiğini, yakalananlardan birinin bir gün önceki bir hırsızlık olayının da şüphelisi olduğunu bildirdi.

Cami yönetim kurulundan yapılan açıklamada, caminin Salı günü açık olduğu, kapının temizlendiği belirtildi. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Google Streetview

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.