Başka şirketler için bordro işlemleri yapan ve bu nedenle ayda yaklaşık 1,2 milyon çalışanın maaş bordrolarını işleyen ADP şirketine göre, aylık geliri ortalama düzeyde (3400 euro) olan bir çalışanın maaşı, 2024 yılında net olarak ayda yaklaşık 80 euro artacak.

ADP’ye göre bu artışın başlıca nedeni, gelire bağlı vergi indirimlerinin artırılacak olması. 

Ücretteki artış en fazla 40 saat asgari ücretten çalışan işçileri sevindirecek. Bu kişilerin eline 2023’e kıyasla önümüzdeki yıl ayda 267 euro daha fazla geçecek. Bunun nedeni, önümüzdeki yıl yasal asgari saat ücreti uygulamasına geçilecek olması.

Şirket tarafından açıklanan verilere göre;
Haftada 36 saat asgari ücretten çalışan (aylık brüt geliri 2086 euro): Net maaşı 131 euro artacak
Haftada 40 saat asgari ücretten çalışan, (aylık brüt geliri 2318 euro): Net maaşı 267 euro artacak
Ortalama maaşla çalışan (aylık brüt geliri 3395 euro): Net maaşı 79 euro artacak
Ortalamanın iki katı maaşla çalışan (aylık brüt geliri 6790 euro): Net maaşı 76 euro artacak

Şu anda toplam asgari ücret hala aylık asgari ücret olarak adlandırılan 36 saatlik çalışma haftası üzerinden hesaplanmakta. Ancak 1 Ocak itibariyle asgari saat ücreti uygulamasına geçilecek. Buda özellikle 40 saat üzerinden çalışan kişilerin daha avantajlı olmasını sağlayacak.

Maaş artışı daha fazla satın alma gücü sağlamayacak
ADP'nin hesaplamaları emeklilik katkı paylarını ve ek sigortayı dikkate almıyor. Ayrıca terfi ya da çalışma saatlerinin azaltılması gibi bireysel değişiklikler de hesaba katılmıyor. Dolayısıyla insanlar gelecek yıl daha fazla net kazanacak olsalar da, bu otomatik olarak gelecek yıl satın alma güçlerinin artacağı anlamına gelmiyor. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: neelam279 - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.