Hollanda Bütçe Bilgilendirme Enstitüsü Nibud tarafından yapılan açıklamada, hemen hemen tüm hanelerin gelirinin artacağı, bu artışın ayda 300 euroya kadar olabileceği ancak, tek başına yaşayan düşük gelirlilerin ayda 75 euroya kadar kayıp yaşayacağı belirtildi.

Bu hafta 2024 yılının ilk maaş ve ödenek bordroları kesilmeye başlanacak. Hem çalışanlar hem de ödenek alanların geliri bu yıl geçtiğimiz yıl aralık ayına oranla artacak. Nibud’e göre gelir artışını en fazla ebeveynlerin çalıştığı, çocuklu aileler hissedecek. 

Merkezi Planlama Bürosu 2024 yılında maaşların ortalama yüzde 5,4 artacağı tahmininde bulunuyor. Bunun yanı sıra çalışan vatandaşlar vergi indiriminde yapılan değişiklik sayesinde brüt değerlerde fazla değişiklik görmese de eline geçecek net maaşın artacağını görecek.

Bunun yanı sıra çocuklu ailelerin bu yıl ellerine geçecek miktar, hem çocuk parası (kinderbijslag) hem de Çocuğa Bağlı Bütçe (Kindgebonden budget) ve Çocuk Bakım Parası (Kinderopvangtoeslag) miktarlarının artırılmasıyla birlikte yükselecek.

Çocuk parası olarak bilinen Kinderbijslag ödeneği miktarına her çocuk için 15 euro ile 22 euro arasında değişen rakamlarda artış yapılacak. Zamlı çocuk parasının ilk ödemesi 2 nisanda yapılacak. 

Çocuk parası, Çocuğa Bağlı Bütçe ve Çocuk Bakım Parası ile ilgili değişiklikleri buradan görebilirsiniz:
Çocuk parası
Çocuğa Bağlı Bütçe ve Çocuk Bakım Parası

Hem çalışan hem de ödenek alan haneler bu gelir artışını hissedecek. Artan miktarlar sayesinde, çocukla ilgili maksimum bütçeden yararlanan iki gelirli haneler ayda 100 ila 300 euro arasında gelir artışı yaşayacak.

Enerji ödeneği
Nibud'a göre düşük gelirli, tek başına yaşayanlar için durum biraz farklı olacak. Geçtiğimiz yıl verilen enerji ek destekleri bu yıl verilmeyecek. Bu da sözü edilen kişiler için ayda 75 euroluk bir kayıp anlamına gelmekte.

Bu yılki geliriniz ne kadar olacak?
Bu yıl gelirinizde nasıl bir değişiklik olabileceğini Nibud tarafından hazırlanan Satın Alma Gücü Hesaplayıcısı’ndan görebilirsiniz. Hesaplama işleminde hane tipine göre, örnek hanenin ne kadar kazanacağı veya kaybedeceği görülebiliyor. Bunun için durumunuza en uygun değerleri girmeniz gerekmekte. hane tipini seçin.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Hollanda’da çalışanlar Mayıs'ta ne kadar tatil parası alacak? Hollanda’da çalışanlar Mayıs'ta ne kadar tatil parası alacak?

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.