Temsilciler Meclisi ailelere çocuk başına ödenen, Kinderbijslag (Çocuk Parası) miktarının önümüzdeki yıl ekstra artırılmasını öngören tasarıyı kabul etti. Rijksoverheid sitesinde yer alan bilgiye göre, üç aylık dönemler halinde ödenen çocuk paralarında, her çocuk için 15 euro ile 22 euro arasında değişen rakamlarda artış yapılacak. 

Nihai miktar Aralık ayı içerisinde kesinleşecek. Hükümet ek paket için 250 milyon euro bütçe ayıracak. 

Yaş grubuna göre 2024 Çocuk Parası miktarı
Çocuk parasının miktarı çocuk sayısına ve yaşa bağlı olarak değişiklik göstermekte. 1 Ocak 2024 itibariyle yapılacak artış miktarı şu şekilde olacak:

  • 0 ila 5 yaş 15,07 euro
  • 6 ila 11 yaş arası 18,30 euro
  • 12 ila 17 yaş arası 21,53 euro

Aralık ayı içerisinde açıklanacak nihai miktarın şuanda belirtilen rakamdan birkaç euro daha fazla olması bekleniyor. 

Kimler bu artıştan faydalanacak?
Çocuk parası ailenin gelirine göre belirlenmediği için tüm ebeveynler bu artıştan yararlanacak. Bunun için herhangi bir şey yapmalarına gerek yok. Artırılan çocuk yardımları otomatik olarak ödenecek.

Ne zaman ödenmeye başlanacak?
Çocuk yardımları üç aylık dönemler halinde ödeniyor. Bu nedenle 1 Ocak 2024’de yürürlüğe girecek karar uyarınca, artırılan miktarlardaki ilk ödeme 2024 Nisan aynın ilk haftasında banka hesaplarına yatmış olacak.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Alexander Dummer - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.