Ocak ayından itibaren Çocuğa Bağlı Bütçe ve Çocuk Bakım ödeneklerinde artış olacak. Bu haberimizde 1 Ocak 2024 itibariyle ödenmeye başlayacak ödenek miktarlarını sizler için listeledik.

Çocuğa Bağlı Bütçe
Geçici hükümet aileleri mali açıdan desteklemek için bazı önlemler aldı. Bunlardan bir tanesi de Çocuğa Bağlı Bütçe miktarları. Ocak itibariyle Çocuğa Bağlı Bütçe (Kindgebonden Budget) önemli ölçüde artacak.  

İlk çocuk için çocuk bütçesi yılda 750 euroya kadar artırılacak. İkinci çocuk için miktar yılda en fazla 883 euro olacak. İkiden fazla çocuk olması halinde de her çocuk için aynı miktar geçerli olacaktır. 

Yaşları 12 ile 17 arasında değişen çocuklar için ekstra para ödenecek. Gelecek yıl 12 yaşındaki bir çocuk için en fazla 694 euro, 17 yaşındaki bir çocuk içinse en fazla 924 euro ödenecek.

Çocuğa Bağlı Bütçe’den herkes faydalanamaya biliyor. Bunun için bazı faktörler önemli oluyor. Ancak Dienst Toeslagen, çocuk parası için gelir sınırının önümüzdeki yıl "önemli ölçüde artırılacağını" duyurdu. Bu yıl çok fazla kazanıp hak kazanamayanlar için gelecek yıl daha farklı olabilir.

23 Kasım 2023 tarihinden itibaren toeslagen.nl/proefberekening adresinden çocuk bütçesine hak kazanıp kazanmadığınızı kontrol etmek olanağınız bulunmakta.

Çocuk Bakım Parası
Önümüzdeki yıl Çocuk Bakım Parası (Kinderopvangtoeslag) miktarında da artış olacak. Ödenek miktarları artacak ve gündüz bakımı için maksimum saat ücreti 10,25 euro olacak. Okul dışı bakım için gelecek yıl maksimum saat ücreti 9,12 euroya çıkacak. Çocuğuna bir akrabası tarafından bakım verdiren ailelere (Misafir ebeveyn bakımı) ise en fazla 7,53 euroluk bir saat ücreti ödenecek.

Ocak 2024'ten itibaren ödenek almak istiyorsanız ne yapmalısınız?
Gelecek yıldan itibaren Çocuğa Bağlı Bütçe veya Çocuk Bakım Parası ödeneklerinden faydalanmak isteyen ebeveynler ve aynı şekilde durumunda değişiklik olan kişiler,  kendi bilgilerini eksiksiz olarak Sosyal Yardım Kurumu'na iletmesi gerekmekte. 

Kişisel durumunuzdaki değişiklikler nedeniyle kuruma ulaşacak olan kişiler, toeslagen.nl/pasaan adresinden bilgilerinizi görüntüleyebilir ve değiştirebilirsiniz.

Şu anda bu yardımlardan en az birini alıyor musunuz? Gözünüz 23 Kasım ve 14 Aralık tarihleri arasında posta kutunuzda olsun. Çünkü 2024 yılı için alacağınız yardımların miktarı hakkında posta yoluyla bilgilendirileceksiniz. Bunlar avans ödemeleridir. Ayrıca “Berichtenbox van Mijn toeslagen” üzerinden de bilgilendirileceksiniz.

Şu anda herhangi bir yardım almıyorsunuz, ancak gelecek yıl yardım almaya hak kazanacağınızı mı düşünüyorsunuz? O zaman 23 Kasım'dan sonra toeslagen.nl/proefberekening adresinden bunu kontrol edebilirsiniz. Sayfaya girdiğinizde “Hangi ödenek türü” için hesaplama yapmak istediğinizi seçin, istenen bilgileri doldurun ve daha sonra uygun olup olmadığınızı ve almayı bekleyebileceğiniz miktarı göreceksiniz.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Anastasiya Gepp - Pexels.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.