Parlamentonun üst kanadı Senato, tatil sezonu öncesi, önemli bir karara imza attı. Önümüzdeki yıldan itibaren bir kişinin özel bilgilerini rızası olamadan paylaşan zanlılara ciddi cezalar verilecek.

Senato tarafından onaylanan yasaya göre; kişinin rızası olmadan, korkutmak amacıyla özel bilgilerini ve görüntülerini paylaşanlara, iki yıl hapis veya en fazla 22.500 euroya kadar para cezası verilecek. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan yasadan politikacılar, bilim insanları, gazeteciler ve polis memurları gibi belirli mesleklere sahip kişileri karşı yapılan suçlarda daha yüksek cezalar verilecek.

Son yıllarda Hollanda’da da artan “Doxing” veya “dokslama” olarak adlandırılan vakalarda, kişinin gerçek adı, ev adresi, telefonu, finansal ve diğer tanımlayıcı kişisel bilgileri çevrimiçi ortamlarda ifşa ediliyor. Kişinin ailesi veya çocuklarına ait fotoğraflarının da ifşa edildiği bu vakalar genellikle internet ve sosyal medyadaki sohbet grupları aracılığıyla dağıtılıyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş