Bu hafta güneş, yağmur ve bulutlu bir havanın karışımı olacak. Sıcaklıklar hafta başında 17 ila 18 derece civarında olacak. Hafta ortasında ise 22 dereceye kadar çıkacak. Haftanın ikinci yarısı bulutlu ve yer yer yağış geçişleri olsa da yine de güzel bir ekim haftası geçirilecek.

Meteoroloji enstitüsü Weeronline hava tahminlerine göre, bu hafta ekim ayı normallerinde geçecek bir hafta olacak. Pazartesi günü sabah erken saatlerde serin bir havanın etkili olacağı belirtilen weeronline açıklamasında, öğle saatlerinde sıcaklıkların 13 ila 16 derece arasında olacağı aktarıldı. 

Pazartesi günü öğleden sonra yer yer bulutlu ve güneşli bir hava etkili olacak. Zayıf bir batı rüzgarının etkisiyle birlikte sıcaklıklar 17-18 dereceye kadar çıkacak. Akşam saatlerinde lokal olarak sis görülebilir. Sıcaklıklar ise doğu bölgelerinde 6 dereceye, batı bölgelerinde ise 9 dereceye kadar düşecek. 

Salı günü güneş kendini daha fazla gösterecek. Sabah erken saatlerde iç bölgelerde görülen sis dalgası kısa süreli olacak. Öğle saatlerine doğru sıcaklığın 15 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor. Öğleden sonra genel olarak yağışsız geçecek ancak bulutlu olacak. Sıcaklıklar ise genel olarak 18 ila 19 dereceye ve Zeeuws-Vlaanderen, Kuzey Brabant'ın bazı bölgeleri ve Limburg bölgelerinde de 20 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor. Sıcaklık gece saatlerinde ılımlı ve denizde oldukça kuvvetli güney-güneybatı rüzgarı ile birlikte 12 dereceye kadar düşecek.

Çarşamba günü sıcak bir ekim günü olacak ancak rüzgar şiddetini artıracak. Öğle saatlerinde batı bölgelerinden itibaren bulutlanma başlayacak ve gece saatlerinde hafif yağış geçişleri olacak. Güney-güneybatı rüzgarı; iç bölgelerde “orta ila oldukça kuvvetli”, Wadden Adaları ve IJsselmeer çevresinde ise saatte yaklaşık 75 kilometreye varan “kuvvetli” düzeyde esecek. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuzeybatı kıyı bölgesinde ve Wadden Adaları'nda rüzgar hızının saatte 80 ila 85 kilometreye kadar ulaşacağı tahmin ediliyor.

Çarşamba günü gün içerisinde sıcaklıklar kuvvetli rüzgarın da etkisiyle kuzeyde ve batıda 19 - 20 derece, iç kesimlerde ise 20 - 21 dereceye ve güneydoğuda ise yer yer 22 dereceye kadar çıkacak. Akşam saatlerinde birçok bölgede hafif yağış görülecek ve sıcaklıklar 9 ila 11 dereceye kadar düşecek.

Perşembe günü bol güneşli güzel bir sonbahar günü yaşanacak. Gün içinde kuru ve ılımlı rüzgar sıcaklıkların 18 derecede seyretmesini sağlayacak. Wadden bölgesinde hala oldukça kuvvetli güneybatı rüzgarı etkili olacak. 

Cuma günü güneş yüzünü göstermeye devam edecek ancak kıyı bölgelerinde sağanak yağış ihtimali giderek artıyor. Hafif bir güneybatı rüzgarı ile sıcaklık 18 dereceye kadar yükselecek.

Hafta sonunda yağmur ihtimali biraz daha fazla olsa da sıcaklıklar ekim ortalaması olan 16 ila 18 derece arasında seyredecek.

Foto: Pim Nederstigt - Unsplash

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.