Bu yıl Ocak ayında 59 yaşında hayatını kaybeden ozan Ömer Kadan’ın adı Twente bölgesinde Almelo kentinde bir meydanda yaşamaya devam edecek.

Merhum Ozan Ömer Kadan’ın kızı  Ayşe Kadan bu güzel haberi sosyal medya hesabından babasının şu sözleri ile duyurdu:  “’Aysem, bir gün benim adıma birşey yapılacak ama benim ömrüm bunu görmeye yetmeyecek.’ demiştin baba. Adın hep yaşayacak, unutulmayacaksın! 26 Ocak babamın ölüm yıldönümünde Babamız'a layık bir şekilde açılışımızı yapacağız inşallah!”

Ayşe Kadan paylaşımında Ömer Kadan’ın isminin, 26 Ocak 2024 tarihinde  Twente’de düzenlenecek törenle belirlenen meydana verileceğini belirtti. 

Edinilen bilgiye göre, meydanda üzerinde “Ömer Kadan Plein, Twentse Turkse Troubadour “ (Twenteli Türk Ozanı) yazan bir tabela asılacak. 

412437699_7094192620620037_1682647792076321606_n

Halk ozanı Ömer Kadan
Henüz dört yaşındayken hem annesini hem de gözlerini kaybeden halk ozanı Ömer Kadan, 37 yıldır hem Türklerin hem de Hollandalıların gönlünde taht kurmayı başardı. Birçok etkinlikte sazını konuşturan ozan Ömer Kadan, hem Türkçe hem de Hollandaca olarak okuduğu türkülerle Hollanda basınında da yer bulmuştu.

Merhum ozanın naaşı Hollanda’da kılınan cenaze namazından ardından memleketi Kayseri’de defnedildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş