Hollanda’da veya dünyanın farklı yerlerinde gün geçmiyor ki hafif veya ağır uyuşturucu ticaretinde yeni bir yöntem keşfedilmesin. Kimi tacirler uyuşturucuyu evlerinde veya iş yerlerinde saklamayı tercih ederken, bazıları yetiştiriciliğini yapıyor ve bunun için hiç akla gelmedik yerleri tercih ediyor. Bugün ortaya çıkan bir vakada ise “bunu da yaptılar” dedirtecek bir olay yaşandı. 

Schiedam’da bir fırına yapılan baskında 4800 adet, içi kenevir dolgulu kek ele geçirildi. Olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı. 

Polis tarafından bugün yapılan açıklamaya göre; bir süre önce hakkında alınan ihbar üzerine takibe alınan bir fırına, haftanın başında baskın düzenlendi. Polis fırının daha önceden belediye, polis ve savcılık tarafından izlemeye alındığını ve bu sayede ‘şüpheliler ve özel pişirme tekniklerinin’ ortaya çıkartıldığını aktardı.

Yapılan baskında; fırın içerisinde hazırlanmış ve içi kenevirle dolu 4800 kek bulundu. Olayla ilgili Schiedam’da ikamet eden 39 yaşında bir kişi ve Rotterdam’da ikamet ettiği tespit edilen 53 yaşındaki bir adam gözaltına alındı.

Koolhovenstraat'taki fırında yapılan aramada ele geçirilen keklerin yanı sıra, fırının deposunda da paketlenmiş halde düzinelerce kek kutusu ele geçirildiği belirtiliyor. Polis tüm bu malzemelere ve fırın aramasında ortaya çıkartılan 90.000 euro nakit paraya el koydu. 

Gözaltına alınan iki kişi sorgularından sonra serbest bırakıldı ancak halen “şüpheli” olarak görülüyorlar. Ele geçirilen kurabiyeler ise Belediye başkanının talimatıyla imha edildi ve fırın kapatıldı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.