Bir memurun yaptığı hata Zaanstad Belediyesi'ne pahalıya mal oldu. 800'den fazla haneye yanlışlıkla, atık toplama ve kanalizasyon ücretleri için otomatik muafiyet hakkına sahip olduklarını belirten bir mektup gönderildi. Telegraaf gazetesinde yer alan habere göre, Belediyenin avukatları kararın geri alınamaz olduğu sonucuna vardı.

Yaklaşık 500 bin Euroluk vergi alınmayacak
Belediye Komisyonu'nun, Konseye gönderdiği mektupta "Güven İlkesi gereğince, bu mektubu alan bir vergi mükellefi belediyenin bu kararına güvenecektir" ifadesine yer verildi. Söz konusu karar toplam 825 haneyi ilgilendirmekte olup, hane başına 663.51 Euro tutarında bir vergi indirimi anlamına gelmekte.

Başka bir deyişle, Zaanstad Belediyesi toplam 547 bin Euroluk kanalizasyon ve atık toplama vergisinden feragat etmek zorunda kaldı.

Komisyon'a göre, diğer kurumlardan alınan çeşitli listeleri işleme koyarken işler ters gitti. Örneğin, Su Kurulu'ndan su vergisi indirimi alanların Zaanstad Belediyesi'nden de belediye vergisi indirimi alması kararlaştırılmıştı. Bunun yanı sıra, aynı işlem merkezine bir önceki yıl vergi muafiyeti alan ancak bu yıl otomatik muafiyet almaya hak kazanamayan kişilerin isimleri de gönderildi. Kısmen manuel olarak yapılan listeler işlenirken bir şeyler yanlış gitti ve otomatik muafiyet bildirimi mektubu yanlış gruba gönderildi.

Komisyon, bu grubun yaklaşık yarısının yine de indirim hakkına sahip olan haneler olduğunu, dolayısıyla belediyenin esas gelir kaybının tahminen 273 bin Euro'nun üzerinde olduğunu öngörüyor.

Hollanda'da AVRO-TROS’a İsrail'in katıldığı 'Eurovision'u yayınlamama çağrısı Hollanda'da AVRO-TROS’a İsrail'in katıldığı 'Eurovision'u yayınlamama çağrısı

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.