Haaksbergen’da yaşanan ve insanın tüylerini diken diken sözde cinayet vakasının arkasından büyük bir aile dramı çıktı. Anne hayatını kaybetti, kızı ise ağır yaralı. 

31 Temmuz’u 1 Ağustos’a bağlayan gece saatlerinde gelen ihbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri yol kenarında hayatını kaybetmiş olarak yatan 62 yaşındaki Jackie L. ile karşılaştı. Biraz ilerisinde ise ağır yaralı olarak 36 yaşındaki Fenneke L. bulundu ve derhal hastaneye kaldırıldı.

İlk yapılan araştırma sonucunda yetkililerden Fenneke ve Jackie’nin anne ve kız oldukları, Fenneke’nin olayın faili olarak gözaltında tutulduğu açıklandı. Ancak ortaya çıkan bilgi durumun ne kadar vahim olduğunu ve vakanın cinayetle bir ilişkisi olmadığını gösterdi.

Savcılık tarafından yapılan son açıklamada; yaşanan olayın çok farklı olduğu ve artık Fenneke L.'nin, annesi Jackie'yi kasıtsız öldürmek veya cinayetle suçlanmadığını kaydetti.

Sokaklarda yaşıyorlarmış!
Ortaya çıkan bilgilere göre Vlissingen’de ikamet eden anne ve kız, son bir yıldır kiralarını ödeyemediği için oturdukları evden atıldı. Başka bir çare bulamayan ikili sokaklarda yatıp kalkmaya başladı. 

O kadar çaresiz kalan ikili 31 Temmuz Pazar gecesini 1 Ağustos Pazartesi gününe bağlayan gece saatlerinde birbirlerinin hayatlarına son vermeye karar verdi. 

Tam olarak o gece ikili arasında neler yaşandığı henüz bilinmiyor ancak bu intihar girişimi sonucu anne Jackie hayata veda etti. 

Olay yerinden geçen taksi şoförü tarafından yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri Fenneke’yi ağır yaralı olarak annesinin yanında yatarken buldu. Her iki kadında da hem bıçak yaraları hem de viyadükten düşme sonucu oluşan yaralanmalar ve kırıklar tespit edildi.

Enschede'de bir dizi ameliyat geçiren Fenneke, kendine geldikten sonra polise verdiği ifadede her ikisinin de kendi isteğiyle hareket ettiğini ifade etti. 

Yapılan soruşturmadan sonra savcılık da olayda bir cinayet değil “intihar ve intihar girişiminin” söz konusu olduğu bilgisini teyit etti. Savcı; bu nedenle Fenneke L.’nin adam öldürme ve cinayet iddiası ile suçlanmasına gerek olmadığına karar verdi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın