Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI) özellikle Hollanda’nın güneyi için sarı kodlu uyarı yayınladı. Yapılan uyarıda ülkenin güney doğu kesimlerinde sıcaklıkların bugün öğleden sonra 35 dereceye kadar çıkacağı belirtildi.

Günün hava durumu
Sabah saatlerinde genel olarak güneşli bir hava olacak. Günün ilerleyen saatlerinde bazı bölgelerde hafif bir bulutlanma görülebilir. Batıdan güneybatıya doğru esecek olan rüzgar, hafif ila orta şiddette olacak. 

Sıcaklıklar orta kesimlerde 28 ila 29 derece seviyelerinde seyrederken, özellikle güneydoğuda yer yer 35 derece ve üstüne çıkacak. Aşırı sıcaklık nedeniyle, Limburg bölgesinde dışarı çıkan vatandaşların dikkatli davranması gerektiği uyarısı yapıldı.

Bu akşam ve gece saatlerinde batı ve kuzeyde bulutlar artacak ve yerel olarak gök gürültülü sağanak yağış geçişleri görülecek.

Sıcak ve nem çok tehlikeli!
KNMI “sarı kodlu” sıcak uyarısının akşam saat 21:00’e kadar geçerli olacağını özellikle yaşlı ve sağlık problemleri yaşayan vatandaşların, bu durumdan etkilenebileceğini duyurdu.

Meteoroloji Enstitüsü “son derece sıcak bir gün” olarak belirttiği uyarıda vatandaşların yeterince sıvı tüketmeleri ve hem kendilerini hem de evlerini serin tutmalarını tavsiye etti.

Uyarıda ayrıca 30 derecenin üzerindeki sıcaklık ve buna ek olarak yaşanacak yüzde 70'lik yüksek nem kombinasyonunda bayılma riskinin artıracağı veya başka fiziksel rahatsızlıkların olabileceği belirtildi. Özellikle araç içerisinde kapalı ortamda uzun süre kalınmaması gerektiği vurgulandı. 

Araç içinde çocuğunuzu veya evcil hayvanınızı bırakmayın!
Uzmanlar özellikle sıcak havalarda araç içinde kapalı kalınmaması uyarısında bulunuyor. Bunun nedeni ise araç içindeki sıcaklığın çok hızlı bir şekilde aşırı artması ve bayılma riskinin yükselmesi. 
 
Bu yönde Uzmanların uyarısı şu şekilde:
Aracınız park halindeyken, “hemen alıp geleceğim, iki dakikada şu dükkana uğrayıp çıkacağım” düşüncesiyle çocuğunuzu veya ev hayvanınızı araç içinde bırakmayın. Çünkü araç içi sıcaklığı dışarıya göre çok daha yüksek olur. 
Örnek olarak dışarısının sıcaklığı 21 derece iken araç içinde sıcaklık 10 dakikada 31 dereceye, yarım saatte ise 40 dereceye kadar çıkar.  Dışarısı 27 derece ise araç içinde 10 dakikada 37 dereceyi, yarım saatte ise 45 dereceyi bulur.”

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın