Hollanda’nın ünlü market zinciri Albert Heijn yeni bir konsept başlattı. Ambalajsız AH projesinin bir parçası olan uygulamada, müşteriler kendi kutu veya kavanozunu yanında getirerek, belirlenmiş ürünlerden ihtiyacı kadar alabilecek.

Market müşterisi bu yeni uygulama ile normalde ambalajlı olarak satın alınan bir üründen, örneğin 1 kilogramlık paketlenmiş pirinçten, sadece ihtiyacı kadarını alabilecek.

İlk deneme uygulamasına Rotterdam’daki AH XL mağazalarında başlanacağını belirten şirket, şimdilik bu uygulamaya 70 ürünün dahil edildiğini ve müşterilerin alışverişlerini daha ucuza yapabileceklerini belirtti. Ambalajsız ürün yelpazesinde, kahvaltılık gevreklerden makarna ve pirince kadar çeşitli ürünlerin olduğu belirtiliyor.

Bu uygulamada unutulmaması gereken bir nokta var. Yanınızda götürdüğünüz kavanoz veya kutuyu doldurmadan önce tartmanız gerekiyor. Daha sonra istediğiniz miktarda ürünü kutuya koyduğunuzda, tekrar tartıp, kasada okutabileceğiniz bir barkod yazdırmalısınız.

Konu ile ilgili basına bir açıklama yapan şirket CEO’su Marit van Egmond, bu konseptin en güzel yanının, ürünleri tekrar kullanılabilir bir kutu veya kavanozla alınabilmesi olduğunu belirtirken, “Bu; sadece atıktan tasarruf sağlamakla kalmaz, aynı zamanda tam olarak ihtiyacınız olan miktarı alabileceğiniz için gıda israfını da azaltır.” dedi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın