Albert Heijn Queso Iberico markalı peynirlerde koli basili olarak da bilinen, E. Coli bakterisine rastlandığını, bu nedenle ürünlerin raflardan kaldırıldığını açıkladı.

Aynı peynirin bazı paketlerinde ise listeriosis enfeksiyonuna neden olan bir patojenik bakteri türü olan Listeria monocytogenes bakterisine rastlandığı kaydedildi.

Şirketin web sitesinde yayınlanan uyarı yazısında; Queso Iberico markalı peynirlerin tüketiminin, özellikle küçük çocuklar, yaşlılar, bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler ve hamile kadınlarda sağlık sorunlarına neden olabileceği vurgulandı. 

Uyarıda; son kullanma tarihi 5,6,7,8 ve 12 Ocak olan ürünlerin raflardan kaldırıldığı, bu ürünleri satın alan müşterilerin kesinlikle ürünleri tüketmemesi ve mağazaya iade etmeleri gerektiği belirtildi. 

Şirket; iade edilen ürünün satış bedelinin müşteriye geri ödeneceğini kaydetti.

E. coli Bakteri nedir?
Genelde E. coli kısaltması ile veya koli basili olarak bilinen Escherichia coli (okunuşu Eşerihiya koli), memeli hayvanların kalın bağırsağında yaşayan bakteri türlerinden biridir. Normalde bağırsakta yaşadığı için, E. coli 'nin çevresel sularda varlığı dışkı kirlenmesinin bir belirtisidir. Başka hayvanlarda etkisiz olan bazı E. coli tipleri insana bulaştıklarında hastalık yapabilirler. 

Bazı E. coli tipleri içinde bulundukları hayvan için zararsız olmalarına rağmen insana geçtiklerinde hastalık yapabilirler. Bu hastalıklar arasında başlıca ishalli hastalıklar olmakla beraber idrar yolu enfeksiyonları, menenjit, peritonit, mastit, septisemi ve gram-negatif pnömoni de sayılabilir. Bu bakterinin insan vücudunda yarattığı belirtiler mide bulantısı, kusma ve ishal şeklinde görülebilir.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU