Geçen yıl artan enflasyon ve enerji maliyetleri nedeniyle akaryakıtta uygulanan vergi indirimi 1 temmuz itibariyle kaldırılıyor. Bu durum özellikle araç sahiplerini etkileyecek ve şoförleri sınır ötesi akaryakıt turizmine yönlendirecek.

UnitedConsumers verilerine göre bugün bir litre benzinin tavsiye edilen satış fiyatı 1,98, bir litre dizelin ise 1,68 euro. Başka bir açıdan bakıldığında bu hafta sonundan itibaren benzinin fiyatı kırılma noktası olarak tabir edilen 2 euroyu geçmiş olacak.

UnitedConsumers yetkilisi Paul van Selms’e göre bu durum özellikle akaryakıt turizmini de artmasına neden olacak. Van Selms şuan ile Temmuz ayı fiyatları arasındaki farkın onlarca sent olduğunu belirtirken “Pek çok kişinin bu hafta sonuna kadar  'daha ucuza' yakıt ikmali yapmak isteyeceğini düşünüyorum.” şeklinde ifade kullandı.

Benzin istasyonlarında oluşacak bu yoğunluk nedeniyle ülke genelinde bazı istasyonların şimdiden fazladan yakıt depoladığını belirten Van Selms, “yine de bazı istasyonların yakıtsız kalma ihtimali var. Çünkü bir tedarikçinin gelmesi iki günü bulabilir” dedi.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş