Hollanda’da nisan ayında başlayan vergi indirimine rağmen, akaryakıt fiyatlarındaki artışın önüne geçilemiyor. 

Hükümetin aldığı kararla nisan ayında akaryakıta uygulanan vergi miktarında indirime gidildi. Buna göre akaryakıta uygulanan vergide litre başına, benzinde 0,17 euro mazotta ise 0,11 euro indirim yapıldı.

Yapılan vergi indirimine rağmen, UnitedConsumers’ın verilerine göre bugün bir litre benzin fiyatı mart ayından bu yana ikinci rekorunu kırdı. Motorinde de fiyatlar artış trendinde.

Yıllardır akaryakıt fiyatlarını takip eden UnitedConsumers verilerine göre; bugün bir litre benzinin büyük benzin istasyonlarında önerilen perakende satış fiyatı 2,504 euroya çıktı. Motorin fiyatı ise litre başına 2,221 euro.

Salı günü bir litre benzin 2,5 eurodan, motorin ise 2,189 eurodan satıldı.

Akaryakıt fiyatları en son 10 Mart'ta zirve yapmıştı. Günün erken saatlerinde benzinin bir litresi 2.502 euro’ya, dizelin litresi ise 2.375 euro’ya satıldı. 

Hükümet, akaryakıtta uygulanan vergideki indirimle, yüksek enflasyonun sonuçlarını hafifletmeyi umuyordu. Ancak küresel bazda yaşanan petrol kıtlığı ve Rusya'dan alınacak petrol konusundaki belirsizlik, akaryakıt fiyatlarının her gün yükselmesine neden oldu. 

Bunun yanı sıra Avrupa Birliği’nin Rus petrolüne getirdiği kısmi yasak da akaryakıt fiyatlarına zam şeklinde yansıdı. Uzmanlara göre akaryakıt fiyatları önümüzdeki dönem de artmaya devam edecek.

Hollanda’da önerilen akaryakıt satış fiyatını uygulamayan benzin istasyonları da bulunuyor. Genel olarak karayolları üzerindeki benzin istasyonları önerilen satış fiyatını uygularken, şehir içindeki istasyonlar fiyatta ayarlama yapıyor.

Foto: Engin Akyurt - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın