Türkiye’de 14 mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri için yurtdışındaki vatandaşlar oy kullanmaya başladı. Hollanda’da vatandaşlar 29 Nisan tarihinden itibaren oy kullanıyor.
 
Hollanda Amsterdam'daki oy kullanma merkezinde görevini yapan A Haber muhabiri Fatih Özyar çirkin bir saldırıya uğrayarak darp edildi. Saldırıya uğrayan Özyar canlı yayında yaşadığı o anları anlattı. Özyar'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Aslında oy verme işleminin başladığı dünden itibaren burada olup bitenleri anbean takip ediyorduk. Yine bugün burada Amsterdam'daki Kongre Merkezi'ndeyiz. Oy verme işlemleri de burada gerçekleşiyor.

14 adet sandık var. 9 numaralı sandıkta bir kavga çıktı. Ben de bu gelişmeyi yakından takip etmek istedim. Olay yerine gidince elimdeki cep telefonuyla oradaki arbedeyi görüntülemek istedim. Bu esnada yanıma 2-3 kişi gelip argo kelimeler kullanarak bana bir kafa attı. Dudağımda şişme var. Beni darp etmeye başladılar. Vücudumun farklı yerlerinde de almış olduğum darp izleri var.

Bu arada bana saldıran kişiler elimdeki telefonları almaya gayret ettiler. Birisi telefonu ayağının altına alarak tekmelemeye başladı. Her iki telefonum da büyük hasar gördü.

Kaynak: Sabah

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.